Kaybettiği ABD Başkanlık seçimlerinin akabinde prensip kere kalabalıklara seslenen Donald Trump, 2024'teki başkanlık seçimlerine aday olabileceğini söyledi.
DW Türkçe'nin aktardığına nazaran Orlando'da Muhafazakar Siyasi Aksiyon Konferansında konuşan Trump, 2020 seçimlerini kendisinin kazandığı istikametindeki argümanını sürdürerek 2022'de Temsilciler Meclisi ve Senato seçimlerinde kendi periyodunda kaybedilen çoğunluğun yine ele geçirilmesine yardımcı olacağı kelamını verdi.
"Sizlerin yardımıyla Temsilciler Meclisini geri alacağız, Senato'yu geri kazanacağız ve akabinde Cumhuriyetçi bir Lider Beyaz Saray'a harika bir dönüş yapacak" diyen Trump gülerek "Merak ediyorum kim olacak! Kim, kim, kim olacak? Merak ediyorum" ifadelerini kullandı.
Seçimlere hile karıştığı ve gerçek kazananın kendisi olduğu savlarını yineleyen Trump, "Beyaz Saray'ı kaybettiler. Fakat kim bilir? Onları üçüncü sefer yenmeye karar verebilirim" dedi.
"Biden ülkeyi komünizme sürüklüyor"
Biden'ın vazifedeki birinci haftalarındaki icraatını sert lisanla eleştiren Trump, "Bu, çağdaş tarihte tüm liderler ortasında en felaket ay oldu" diyerek Biden'ın istihdam, aile, hudut güvenliği, güç, bayan ve bilim siyasetlerini eleştirdi.
Biden'ı komşu Meksika'ya sonu açarak sayısız göçmeni ülkeye almakla suçlayan Trump, Demokrat Başkan'ın ülkeyi "radikal sol" siyasetlerle "sosyalizm", hatta "komünizm"e sürüklediğini ileri sürdü.
"Yeni parti kurma planım yok"
Demokratların 6 Ocak'ta Trump taraftarlarının Kongre'ye düzenlediği baskınla ilgili başlattığı azil sürecine birtakım Cumhuriyetçi senatörlerin de dayanak vermesi partide bölünmeye yol açmıştı. Trump, iki partiden oluşan ABD siyasi sisteminde üçüncü bir parti kurma mümkünlüğü ile ilgili tartışmalara da değinerek bu mevzuyu danışmanlarıyla istişare ettiğini ve bu istikamette planları bulunmadığını söyledi. Trump, "Yeni parti kurmayacağız. Cumhuriyetçi partimiz var. Partiyi birleştirip her zamankinden daha güçlü hale getireceğiz. Yeni bir parti kurmuyorum" dedi.
Joe Biden Başkanlık seçimlerini 7 milyon oyu aşkın farkla kazanmış ve ABD'nin yeni lideri olarak 20 Ocak'ta yemin ederek misyona başlamıştı.