Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Lideri Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin akabinde yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım Çarşamba günü Washington’a gideceği belirtildi.
ABD Lideri Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin akabinde Twitter hesabından açıklama yaptı.
Trump, “çok güzel bir görüşme” yaptıklarını belirttiği paylaşımında "Önümüzdeki Çarşamba Erdoğan'ı dört gözle bekliyorum" sözlerini kullandı.
Trump paylaşımlarında şu tabirleri kullandı:
"Az evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok hoş bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Bana çatışma sırasında kaçan sayısız IŞİD savaşçısını yakaladıkları bilgisini verdi, bunlara katil terörist El Bağdadi'nin bir karısı ve kızkardeşi de dahil.
...Ayrıca (Türkiye'nin) Suriye hududu, terörizmin yok edilmesi, Kürtlerle olan düşmanlığın bitirilmesi ve daha birçok mevzuda konuştuk. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önümüzdeki Çarşamba, 13 Kasım'da Beyaz Saray'da görüşmeyi dört gözle bekliyorum."
Görüşmede neler konuşuldu?
Görüşmede ikili sıkıntıların yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı.
İki önder, Trump'ın daveti üzerine 13 Kasım Çarşamba günü Washington'da görüşeceklerini tekrar teyit etti.
Görüşmeye ait Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Lideri Sayın Donald Trump ortasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede ikili sıkıntıların yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alınmıştır.
- İki başkan, ABD Lideri Sayın Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım Çarşamba günü Washington’da görüşeceklerini tekrar teyit etmişlerdir. Kamuoyuna hürmetle duyurulur.
Trump: Erdoğan, Bağdadi'nin karısı ve kız kardeşini yakaladıklarını söyledi
ABD Lideri Donald Trump ise toplumsal medya hesabından görüşmeyi yorumladı. Trump şu sözleri kullandı:
"Az evvel Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok uygun bir görüşme yaptım. Bana, çatışma sırasında kaçtıkları bildirilen, terörist katil Bağdadi'nin karısı ve kız kardeşi de dahil olmak üzere çok sayıda IŞİD savaşçısını yakaladıklarını söyledi."
?"Ayrıca Suriye sonundan, terörizmin ortadan kaldırılmasından, Kürtlerle olan düşmanlıkların sona ermesinden ve öteki birçok husustan bahsettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 13 Kasım Çarşamba, Beyaz Saray'da görmeyi dört gözle bekliyoruz."
?Erdoğan: Trump ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise toplumsal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: "ABD Lideri @realDonaldTrump ile ikili bağlantılarımızı ve bölgemizdeki sorunları ele aldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede terörle çaba ve ülkelerimiz ortasındaki ticari gayeler başta olmak üzere birçok hususta atacağımız adımları değerlendirdik. 13 Kasım'da ABD'ye gerçekleştireceğimiz ziyaretle birlikte, bugün yapmış olduğumuz telefon görüşmesinin ikili münasebetlerimiz ve bölgesel problemlerle ilgili iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum."