Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trump, Halkbank davasının savcısı Berman’ı görevden aldı!

Trump, Halkbank davasının savcısı Berman’ı görevden aldı!

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Trump%2DHalkbank%2Ddavasinin%2Dsavcisi%2DBerman%2Di%2Dgorevden%2Daldi%2D236948%2Ejpg

ABD'deki Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Berman ile ilgili açıklama yapan Bakan Barr, "İstifa etmeye niyetinizin olmadığını ilan ettiğiniz için, liderden sizi misyondan almasını istedim ve bunu yaptı" dedi.

Adalet Bakanı Barr, Başsavcı Berman'a yazdığı mektupta sert sözler kullandı. “Ne yazık ki, dün geceki açıklamanızla, halka hizmete değil halka gösterişi tercih etmiş oldunuz” diyen Barr, “İstifa etmeye niyetinizin olmadığını ilan ettiğiniz için, liderden sizi vazifeden almasını istedim ve bunu yaptı” sözlerini kullandı.  

Barr, şunları söyledi:

* Açıklamanızda misyonda kalmanızın savcılık bünyesinde devam etmekte olan soruşturmaların düzgün bir biçimde ele alınması için gerekli olduğu üzere yanlış bir imada bulunmuşsunuz. Bu yanlış.

* Başsavcılığın soruşturma evraklarını olağan seyrinde ve bakanlığın uygulanabilir standartları, siyaseti ve yönlendirmesi doğrultusunda ele almaya devam etmesini bekliyorum.

* Önümüzdeki süreçte rastgele bir davaya uygunsuz bir müdahale olduğu sonucuna varılan bir karar alınması ya da adım atılması halinde, kendisini bu savın incelenmesi için yetkilendirdiğim Adalet Bakanlığı Genel Müfettişi derhal hususla ilgili bilgilendirilecek.

“İSTİFA ETMEYE NİYETİM YOK” DEMİŞTİ

ABD Adalet Bakanlığı, cuma gecesi ani bir formda Halkbank soruşturmasını da yürüten New York Güney Bölgesi Başsavcısı Berman’ın istifa ettiğini açıklamış, Berman ise “İstifa etmedim, etmeye de niyetim yok. Soruşturmalarımız devam edecek” demişti.

Berman; İstek Sarraf, Hakan Atilla ve Halkbank davasını açan bir evvelki Başsavcı Preet Bharara’nın yerine yaklaşık iki buçuk yıl evvel atanmıştı. Berman, Trump’ın avukatı ve yakın dostu Rudolph Giuliani ile ilgili de soruşturma başlatmıştı.

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt