Brezilya Devlet Lideri Jair Bolsonaro ile yaptığı bir görüşmeye katılan üç şahısta koronavirüs tespit edilmesinin akabinde koronavirüs testi yaptıran ABD Lideri Donald Trump'ın koronavirüs testinin negatif sonuçlandığı bildirildi.
Beyaz Saray Başhekimi Sean P. Conley, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece Trump'la yaptığı görüşme sonrasında liderin koronavirüs testi almaya karar verdiğini tabir etti.
Conley, "Bu akşam, testin negatif çıktığına dair teyit aldım" dediği açıklamasında şu sözleri kullandı:
"Aşağıdaki bilgileri Lider Trump'ın müsaadesiyle paylaşıyorum. Dün akşam, COVID-2019 testine ait ABD Lideri ile yapılan kapsamlı görüşmelerin akabinde, kendisine test uygulanmıştır. Bu akşam test sonucunun negatif olduğu bilgisini aldım. Mar-a-Lago'da Brezilya heyeti ile akşam yemeğine katılmasının üzerinden bir hafta geçen ABD Liderinde semptom gözlenmemektedir."
Geçen hafta virüs testlerinin olumlu çıktığı Brezilyalı delegasyon görüşmesinden sonra şimdi yeni tip koronavirüse dair rastgele bir belirti göstermediğini aktaran Conley, Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi (CDC) ve Beyaz Saray Koronavirüs ile Uğraş Vazife Ekibi ile yakından çalıştıklarını söz etti.
Geçen günlerde görüştüğü 4 Brezilyalı yetkilinin koronavirüs testlerinin müspet çıkması üzerine, Trump'ın da bu testi yaptırıp yaptırmayacağı merak konusu olmuştu.