bilgisayarci
FD Üye
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin İdlib konusunu görüştüğünü anlattı.
Los Angeles'a hareketinden evvel başşehir Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump'a bir gazeteci, 15 Şubat'ta Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Türkiye ile Suriye ortasında toptan bir savaşın patlak vermesinden kaygılı misiniz?" sorusunu yöneltti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok güzel bir görüşme yaptığını belirten Trump, Erdoğan'a hürmet duyduğunu, çok düzgün bir bağlarının olduğunu kaydetti.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere nazaran; Trump, "Evet, kabul ediyorum sert biri lakin çok güzel bir bağa sahibiz. Sert beşerlerle daha düzgün anlaşıyor görünüyorum. Lakin şu gerçek ki İdlib konusunda savaşıyor. Binlerce, yüz binlerce kişinin öldürülmesini istemiyor. Bunun hakkında ve başka kimi sebeplerle beni aradı. Ancak İdlib konusunda konuştuk. Neler yapılabileceği üzerinde birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.
Tıpkı gazetecinin "Çözüm nedir?" sorusu üzerine Trump, bu sorunu çözmenin çok sıkıntı olduğuna işaret ederek, "Çok fazla çatışma var. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşüyorum" sözünü kullandı.