Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Truva atları

Truva atları
0
127

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
•Artan nüfus ,rekabet ,insanları daha dayanıklı eser yetiştirmeğe daha bol mahsül almaya,raf ömrü uzun azıklar oluşturmaya bir ayda tüketime hazır piliç üretimine,yenilikler aramaya itmiştir.

•Acep fırından ekmek ,marketlerden bal,pazardan neler alıyoruz.Ürünler neden kapımızı çalıp konutumuza girme alanına adeta bir Truva atı içine gizlenerek giriyor.

•Atalarımızın lafı olan eline ekmeğini al sonra evlen kelamı o tarihlerden yana hala tasdikli mi?

•Çağdaş yenilik olarak sunulanlar sonumuzu mu .

•EKMEK YOKSA PASTA YESİNLER-(Marie Antoinette.)
Paristte xvı Louis’nin taç giyme merasiminde pariste ekmek kıtlığının dorukta olduğu devirde söylenen laflar bize de söylenecek mi?.

•Gıdalarımızakoruma,,renklendirme,tat verme gayesiyle, yüzlercekatkı unsuru ek edilmektedir,bazıları günahsız iken bir kısmıçeşitli illetlerin oluşmasında rol oynar.

•Analarımızın yaptığı yoğurlar bir ,ikigün sonra ekşirken piyasada satılan bir kısım süt eserleri raf ömürleri uzadıkça uzamaktadır, nedeniiçinde gizlenmiş erlerdir.

•Likit gıdalarUHT yöntemi(yüksek ısı) 160C’ ye kadar ısıtılmakla

•İçindeki amino asitler,enzimler,vitaminler yok olmaktadır.

•Nano teknolojikullanıldığında nano materyalininorganizmamız üzerinde yaptığıreaksiyonlararaştırılmaktadır.

•Mikrofiltrasyon ile likit azıkların temizlenmesi mefkureye yakındır,ancak nitrat,floride ve kadmium ,kurşun,civa üzere ağır metallerden bir ölçüsü kalmaktadır.Çevre organik tarıma döndüğü takdirde bu mahzur yok olmaktadır.

•Yüksek ısıdapişirilen ekmek,bisküvit,cips,patates, tost,kavrulmuş kahve,çerez, kraker,konserve ,nişasta ve şekerli gıdalarda‘akrilamid’ kimyasalı oluşur.ısı arttıkça bu unsurda ona koşut olarak artar.kanser yapma riski vardır.Akrilamid kağıt,kozmetiksanayinde ve sularımızın temizlenmesi için imal edilen filtrelerde kullanılan suda eriyebilen bir unsurdur. vücudumuzda sıradanda yoktur. Besinlerle bünyemize girer ve kanser yapabilen bir kimyasaldır.Örneğin bisküvitlerdekilogramda 260 mikrogram ‘ı geçmemelidir

•BESINLERIMIZDE DEĞERLI EK HUSUSLARI.

•Aspartan : Aspartik asit ve fenil meydanın isminde iki amino asitten ve az ölçüde metanol(alkol) den oluşur. %40 fenilalenin içerir.

•Tatlandırıcı olarakkullanılır,aşırı aspartan tasarrufu: Acrilamid oluşumunu ,baş ağrısı, bulantı,şişmanlık, depresyon, kaygı ataklarıuykusuzluk, görme , kulak çınlaması ,tat kaybı, kalp atımında artmayapabilir.

•Aspartam için belirlenen günlük kabul edilebilir tasarruf ölçüsü kişinin her kilogramı başına 40 mg.'dır

•Aspartam tasarrufunda enbüyük tehlikegenetik hastalık olan fenilketonüri (PKU) ile doğmuş insanlardır.zihinsel özür yaratabilir)

•Bu bireylerin et ve süt üzere proteinli besinlerde bulunan bir aminoasit olan fenilalanin alımını muhakkak sınırlamaları gereklidir.

Fenilketonüri, besinlerle alınan ve esansiyel bir aminoasit olan fenilalanini tirozine çeviren fenilalanin hidroksilazenzimin yokluğu yahut azlığı ile oluşur.

•Ayrıyeten yüksek ölçüde fenilalanin kanda triptofan serotonin,

•melatonin zincirini bozar. bu durum depresyona yol açar.

•FENİLALANİN HAKINDA HABERLER.
Fenilalaninhayvan ve bitki kaynaklı bir amino asittir. vücudunuzda tirozin haline dönüştürülerek protein imalatı, tiroid hormon ve dimağ kimyasalları için kullanılırTürkiye'de görülme sıklığı yaklaşık 1/3500 dür..Otozomal resesif ( çekinik ) olarak kalıtım yoluyla makbul. cinsiyet geni dışındaki tüm genlere otozomal genler denir. 22 çift otozomal kromozom vardır.

•(X )kromozomu bayan. (Y)iseerkek cinsiyeti gösterir.

•Illetin ortaya çıkması için ana ve pederin her ikisininde taşıyıcı yahut hasta olması gerekir ( taşıyıcılarda hiçbir hastalık belirtisi bulunmaz ). Bu nedenle akraba evliliklerinde risk daha yüksektir. Ana pederin her ikisininde taşıyıcı olması durumunda, evlatlarının % 25 olasılıkla hasta doğma riski vardır.
Fenilalanin vücutta kullanılamadığı için çokça ölçülerde birikir ve öbür yollarla fenilpirüvik asit yahut feniletilamine dönüşür. Bu hususlar ve bunların metabolik eserleri alışılagelmiş metabolizmayı bozarak dimağ hasarına neden olurlar.

•Fenilketonüri illeti olan bebeklerde kan fenilalanin seviyesi doğumdan acilen sonra beslenmeyi takiben birinci 4 saatte testi müspet yapacak seviyelere yükselebilir. Lakin yalancı negatiflik mümkünlüğünü azaltmak için testin 3 günlük beslenme sonrası yapılması makuldür. Guithrie testinin olumlu olduğu bebeklerde birinci haftadan sonra plazma fenilalanin seviyesi kromatografik usullerle saptanarak fenilketonüri illetinin varlığı doğrulanmalıdır.
Fenilketonüri, tanısı tevellüt öncesi konabilen bir hastalıktır. Bunun için amnion mayi hücreleri ya da korionik villusta DNA incelemeleri gerekir.

•MISIR ŞURUBU

•Türkiye'de görülme sıklığı yaklaşık 1/3500 dür..Otozomal resesif ( çekinik ) olarak kalıtım yoluyla makbul. cinsiyet geni dışındaki tüm genlere otozomal genler denir. 22 çift otozomal kromozom vardır.

•(X )kromozomu bayan. (Y)iseerkek cinsiyeti gösterir.

•Illetin ortaya çıkması için ana ve pederin her ikisininde taşıyıcı yahut hasta olması gerekir ( taşıyıcılarda hiçbir hastalık belirtisi bulunmaz ). Bu nedenle akraba evliliklerinde risk daha yüksektir. Ana pederin her ikisininde taşıyıcı olması durumunda, evlatlarının % 25 olasılıkla hasta doğma riski vardır.
Fenilalanin vücutta kullanılamadığı için ziyade ölçülerde birikir ve gayrı yollarla fenilpirüvik asit yahut feniletilamine dönüşür. Bu unsurlar ve bunların metabolik eserleri sıradan metabolizmayı bozarak dimağ hasarına neden olurlar.

•Fenilketonüri marazı olan bebeklerde kan fenilalanin seviyesi doğumdan acilen sonra beslenmeyi takiben birinci 4 saatte testi müspet yapacak seviyelere yükselebilir. Lakin yalancı negatiflik mümkünlüğünü azaltmak için testin 3 günlük beslenme sonrası yapılması elverişlidir. Guithrie testinin olumlu olduğu bebeklerde birinci haftadan sonra plazma fenilalanin seviyesi kromatografik tekniklerle saptanarak fenilketonüri marazının varlığı doğrulanmalıdır.
Fenilketonüri, tanısı tevellüt öncesi konabilen bir hastalıktır. Bunun için amnion mayi hücreleri ya da korionik villusta DNA incelemeleri gerekir.

•MISIR ŞURUBU

•Yüzde 80 orantısında fruktoz, yüzde 20 glikozdan oluşur.

•Mısır şurubu, mısır nişastasının süreçten geçirilmesi ile elde ediliyor. Nişasta parçalanarak glikoza, akabinde glikoz fruktoza dönüştürülüyor..ucuz olması hasebiyle pancar şekerinin mahalline geçmiştir.

•Tüm şekerler arasında en süratli yağa dönüşen de fruktozdur

•Vücut günde 30-35 grm kadar früktozu kullanabilir. Geri kalan tüm fruktoz ise trigliseridlere, yani kan yağlarına dönüşüyor

•Berbat kolesterol seviyenizi (LDL) süratle yükseltir ve diyabet,Kansızlık, kalp büyümesi ve obeziteye de neden olur. Yüksek şeker kanser hücrelerini besler

•Ketçap, krema, kola,, şekerleme, hazır çorba, çikolata, gofret, puding, hazır kekimalinde kullanılır.

•Früktozun tadlandırıcı gücü glukozdan 1.5 misli ziyadedir.

•Balda früktoz ağır olup yanında glikozda vardır.protein ve aminoasit ölçüsü düşüktür.vücudumuz günde 30-35 grm früktozu

•Kullanabilir ziyadesi zararlıdır.

•Fruktosun absorbsyonu yavaş,insulini uyarma gücü zayıftır.

•Früktoz karaciğer glikojenini daha güzel yeniler.

•Früktose yalnız karaciğerde birikir,yağlamaya ,tansiyona yol açar.

•Trunçlarda her 100 gr da4.2 grm früktose vardır.

•Elmada5.9 grm

•Muzda &

 
858,542Konular
981,896Mesajlar
32,549Kullanıcılar
ahmet010Son üye
Üst Alt