Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

TSMC, 5nm Arizona Fabrikasının İnşaatını Tamamladı

TSMC, 5nm Arizona Fabrikasının İnşaatını Tamamladı

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
94

TSMC kısa müddet evvel Phoenix, Arizona yakınlarındaki Fab 21 inşaatını tamamlarken kutlama yapmak için bir merasim düzenledi. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte ekipmanların heyetim vakti geldi. Şirket önümüzdeki süreçte yarı iletken üretim araçlarını temin etmeye başlayacak.

TSMC artık fabrikanın dış inşaatı bittiğine nazaran çeşitli titreşim önleyici aygıtlar, kablolama, kanalizasyon, havalandırma, klima vb. üzere şeylerin kurulumuna geçecek. Her şey hazır olduğunda tarayıcı, rezistans kaldırma, metroloji ve inceleme araçları dahil olmak üzere çeşitli fabrika ekipmanlarının suramı yapılacak.
TSMC-Arizona-fabrikasinin-insaati.jpg
TSMC Arizona fabrikasının inşaatı.
Mevcut etapta maliyetin 10 milyar dolar ile 12 milyar dolar ortasında olduğu varsayım ediliyor. Tayvanlı yarı iletken üreticisi, Fab 21 ile birlikte 2024 yılında üretime başlamayı planlıyor. 5nm sınıfı (N5) üretim yapacak olan fabrikada başlangıçta 20.000 adet silikon disk plaka (wafer) üretilecek, fakat sonraki yıllarda kapasite artış gösterecek. Bunun yanında, kâfi talep olması durumunda fabrika genişlemeye müsait olduğundan üretim kapasitesi yaklaşık 100.000 wafer’a kadar ulaşabilecek.

Similar threads

Tayvan’daki Commercial Times tarafından yayınlanan bir rapora göre, TSMC gelecek yılın ilk çeyreğine kadar ABD’deki yeni tesisine ekipman taşımaya başlayacak. Finans gazetesi bilgiler için isimsiz sektör kaynaklarına atıfta bulunuyor. Ayrıca hatırlatalım, Arizona’da yapım aşamasında olan tesise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), aynı anda hem en yeni hem de olgun yarı iletken üretim süreçlerini geliştirmeye odaklanıyor ve kısa bir zaman önce 9 milyar dolarlık bir sermaye harcaması onaylandı. Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan şirket, şu anda Tayvan, Amerika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
TSMC, Japonya ulusal gazetesi NikkeiAsia‘ya göre Almanya’da çip fabrikası kurmayı hedefliyor. Hissedarların yer aldığı bir konferansta duyurulan bu gelişme, silikon devinin Avrupa topraklarına ilk girişi sayılacak. TSMC Başkanı Mark Liu’nin konuyla alakalı verdiği bir röportajda, “Almanya’ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Intel, gezegendeki en büyük silikon üretim tesisi olacağını söylediği 20 milyar dolarlık bir projenin ilk adımlarını attı. Columbus, Ohio’da kurulacak olan yarı iletken tesisi için 20 milyar dolara yakın yatırım yapılacak. Ayrıca sahadaki inşaatın bu yıl başlayacağı ve tesisin 2025 yılına kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden biri olan TSMC, teknoloji sempozyumu sırasında 4nm üretim teknolojisi için deneme üretimine 2021’in üçüncü çeyreğinde başlamayı planladığını söyledi. Ayrıyeten 3 nanometre üretim teknolojisi için de birtakım açıklamalarda bulunan firma, 3nm yongalarında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt