Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

TSMC Zammı, İşlemci ve Ekran Kartı Fiyatlarını Artırabilir

TSMC Zammı, İşlemci ve Ekran Kartı Fiyatlarını Artırabilir
0
42

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
tsmc.jpg

En büyük dış kaynak yarı iletken üretim tesisi TSMC, memleketler arası çapta yaşanan çip krizinden dolayı müşterileriyle olan kontrat fiyatını yüzde 20 kadar daha artırıyor. Ayrıyeten Tayvanlı üretim devi fırsattan istifade 12 aylık devirde yüzde 10 daha artırım yapmıştı. Bu Malezya artan Covid-19 olayları nedeniyle yaşanan üretim yavaşlığından sonra işlemci ve ekran kartı pazarına vurulan ikinci büyük darbe diyebiliriz.

24 Ağustos’ta Tayvan İktisat Bakanı Wang Mei-Hua, yapmış olduğu açıklamayla çip derdinin yıl sonuna kadar çözülmesini sağlanacağı konusunda ABD ve ABD merkezli şirketlere teminat vermeye çalışmıştı. Lakin şu anki durum maalesef aksini söylüyor, birçok dev şirket 2022 yılında da krizin devam edeceğini öngörmekte.

TSMC üretim bedeli artışını müşteriye nazaran belirleyecek. Bu nedenle bütün yarı iletken piyasası etkilenecek diyemesek de büyük devler için hayli makûs bir durum. Yalnızca yeni jenerasyon 7 ve 10nm değil, eski üretim süreçleri de fiyat artışından daha ağır bir formda nasibini alacak. Ne yazık ki halihazırda fiyatlar nedeniyle zati güçlü donanımlara erişmekte zorlanan bilgisayar tutkunlarını TSMC’nin bu atılımı üzecek üzere gözüküyor.

Similar threads

Enflasyon, jeopolitik belirsizlikler ve öteki faktörler nedeniyle teknolojik aygıtlara olan talep azalmaya başladı. Lakin buna karşın çiplere olan talebin hala güçlü olduğu söyleniyor. Bu senaryo nedeniyle TSMC, 2023 yılından itibaren yonga üretim fiyatlarını bir defa daha artırmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi pozisyonundaki TSMC, çip fiyatları üzerinde artırım yapmayı planlıyor. Müşterilerin dün aldığı duyumlara nazaran, 2023 yılının birinci gününden itibaren yüzde 6’lık bir fiyat artışından bahsediliyor. Eski ve yeni jenerasyon çiplerin hepsini kapsayacak bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Şirketler, mobil işlemci piyasasında sınırları zorlamaya devam ediyor. DigiTimes tarafından yayınlanan rapora göre, TSMC bu yıl sonunda 3nm çip üretimine başlayacak. Hem taşınabilir bilgisayarlarda hem de akıllı telefonlarda ARM tabanlı işlemci kullanan Apple, rekabeti bir üst seviyeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
AMD, Intel ve NVIDIA üzere üreticiler, yeni raporlara bakılırsa işlemci, GPU ve ASIC fiyatlarını 2022 yılında artırmak zorunda kalacak. DigiTimes tarafından bildirildiği üzere TSMC, yarı iletken üretim maliyetlerini aslında %10-20 oranında artırdı. Bu süreç ise teknoloji şirketlerini fiyat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Samsung, yakın zaman önce Güney Kore, Pyeongtaek yakınlarındaki S5 fabrikasının genişlemesini finanse etmek amacıyla yarı iletken satışlarında fiyatları artıracağını bildirdi. Yarı iletken tarafında faaliyet gösteren Samsung Foundry, sektördeki diğer şirketler gibi talepleri karşılama konusunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,510Konular
982,897Mesajlar
30,667Kullanıcılar
lyroxcssSon üye
Üst Alt