iltasyazilim
FD Üye
Tuba’nın Bol Malzemeli Pizzası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 5 su bardağı un
Sos için ;
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Salçayı açmak için yaklaşık 1 çay bardağı su(suyu kontrollü dökersiniz)
*Kekik
*Karabiber
*Reyhan
*Pul biber
Üzeri için;
*3 tane domates
*1 tane kapya biber
*2 tane sivri biber
*Beyaz peynir
*Kaşar peynir
*Sucuk
*Zeytin
*Kekik
*Karabiber
*Zeytinyağı
*Not: ben bol malzeme kullanıyorum bu miktarları siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
Tuba’nın Bol Malzemeli Pizzası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur malzemeleri için süt, su, maya, şeker ve tuzu hamur kabına alıp mayayı elimizle eritene kadar bi karıştıralım (su ve süt ne kadar ılık olursa hamur o kadar çok kabarıyor)
*Ardından unu koyup elimize yapışan bir hamur yapıyoruz(sert bir hamur olmayacak) ve elimize yağ döküp hamuru toparlayıp üstünü strecle kapatıp sofra bezi ile hamur kabini güzelce sarıp sıcak bir ortama alıyoruz ki çabuk kabarsın
*30 dk sonra kabaracaktır
*Not: hamurun 2 püf noktası var
*1 si suyun ve sütün ılık olması
*2 si hamurun ele yapışan bir hamur olması
*Sos içinde salçaları, suyu, yağı, baharatları, sarımsağı bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz
*Üzeri için de domatesi, biberleri, peyniri, zeytini, sucuğu küp küp doğrayıp bir kaba alıyoruz baharat olarak kekik ve karabiber ekliyorum ben bu malzemelere ve biraz zeytinyağı
*Kabaran hamurumuzu yuvarlak standart tepside (ya da normal kare fırın tepsisinde) düz bir zemin oluşturuyoruz(istediğiniz herhangi bir tepside yapabilirsiniz)üzerine salçalı sosu döküp eşit bir şekilde yayıyoruz
*En üstede de küp küp doğradığımız malzemeleri koyup onun da üzerine kaşar rendeleyip 180 derece fırına atıyoruz
*Altını ve üstünü güzel bir şekilde pişiriyoruz
Afiyetler olsun ??
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 5 su bardağı un
Sos için ;
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Salçayı açmak için yaklaşık 1 çay bardağı su(suyu kontrollü dökersiniz)
*Kekik
*Karabiber
*Reyhan
*Pul biber
Üzeri için;
*3 tane domates
*1 tane kapya biber
*2 tane sivri biber
*Beyaz peynir
*Kaşar peynir
*Sucuk
*Zeytin
*Kekik
*Karabiber
*Zeytinyağı
*Not: ben bol malzeme kullanıyorum bu miktarları siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
Tuba’nın Bol Malzemeli Pizzası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur malzemeleri için süt, su, maya, şeker ve tuzu hamur kabına alıp mayayı elimizle eritene kadar bi karıştıralım (su ve süt ne kadar ılık olursa hamur o kadar çok kabarıyor)
*Ardından unu koyup elimize yapışan bir hamur yapıyoruz(sert bir hamur olmayacak) ve elimize yağ döküp hamuru toparlayıp üstünü strecle kapatıp sofra bezi ile hamur kabini güzelce sarıp sıcak bir ortama alıyoruz ki çabuk kabarsın
*30 dk sonra kabaracaktır
*Not: hamurun 2 püf noktası var
*1 si suyun ve sütün ılık olması
*2 si hamurun ele yapışan bir hamur olması
*Sos içinde salçaları, suyu, yağı, baharatları, sarımsağı bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz
*Üzeri için de domatesi, biberleri, peyniri, zeytini, sucuğu küp küp doğrayıp bir kaba alıyoruz baharat olarak kekik ve karabiber ekliyorum ben bu malzemelere ve biraz zeytinyağı
*Kabaran hamurumuzu yuvarlak standart tepside (ya da normal kare fırın tepsisinde) düz bir zemin oluşturuyoruz(istediğiniz herhangi bir tepside yapabilirsiniz)üzerine salçalı sosu döküp eşit bir şekilde yayıyoruz
*En üstede de küp küp doğradığımız malzemeleri koyup onun da üzerine kaşar rendeleyip 180 derece fırına atıyoruz
*Altını ve üstünü güzel bir şekilde pişiriyoruz
Afiyetler olsun ??