Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

TÜİK Kapılarını Kılıçdaroğlu'na Açmadı: 'Burası Saray Kurumu Haline Dönüşmüştür'

TÜİK Kapılarını Kılıçdaroğlu'na Açmadı: 'Burası Saray Kurumu Haline Dönüşmüştür'
0
19

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-e5730b042f31dd0e2525ad4b5e34c5c0ead26173.jpg

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada TÜİK'ten randevu istediğini lakin verilmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, 'Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun' dedi. Kılıçdaroğlu ve CHP yetkililerinin gittiği TÜİK, kapılarını açmadı. Güvenlik vazifelileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağı bilgisini verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 11'de TÜİK'e gideceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu toplumsal medya hesabından yayımladığı bildirisinde 'TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun TÜİK' tabirlerini kullandı.

"Randevusu yoksa alınmayacak"

Haber Küresel'in haberine nazaran, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gideceğini duyurmasının akabinde güvenlik vazifelilerinin kapıları kapattığı bildirildi. Güvenlik vazifelileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağını aktardı. Muhabirlerin, 'Kılıçdaroğlu gelecek almayacak mısınız' sorusuna 'Randevusu yoksa alınmayacak' karşılığı verildi.

Kılıçdaroğlu ve CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç'un gittiği TÜİK, kapılarını açmadı.

Kapıda neler yaşandı?

"Buraya dengeli bilgiler almak için geldik"

İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

''TÜİK, Cumhuriyetin kıymetli kurumlarından. Bu kurumun sayıları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Dün TÜİK Başkanlığı'ndan randevu istedik. TÜİK randevu vermedi. Buraya dengeli bilgiler almak için geldik. Merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz her türlü bilgiyi alabilirsiniz diyor kendi internet sitelerinde. Geldik bilgi almak istedik.'

'Bu tablo Türkiye'nin nereye geldiğini göstermek için çok değerli bir tablodur. Hiçbir gazeteci arkadaşımın, bizi dinleyen hiçbir vatandaşımızın, hiçbir toplumsal kuruluşun unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgiler ana muhalefet partisiyle paylaşılmıyor. Kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Lideri olarak milyonlarca personelin hakkını korumak, milyonlarca emeklinin, memurun hakkını korumak benim temel vazifemdir. TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, saray kurumu haline dönüşmüştür.'

"Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır"

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt