Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tüketici Hakları Nelerdir Kısaca

Tüketici Hakları Nelerdir Kısaca
0
141

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Özet Olarak Tüketici Hakları Neler

Alıcı Hakları denince bir çoğumuz biliyoruz desekte bu konuda böylece fazla veri sahibi olduğumuz söylenemez doğrusu ben bazı durumlarda ne yapacağımı bilemediğim için aldğım ama memnun kalmadığım bir ürünü mecburen aman ya ne uğraşıcam diyerek göstermek zorunda kalabiliyorum

Tüketici Hakları Nelerdir merak bu konuda bilgi sahibi olmamız hepimizin yararına olacaktır sizlere Tüketici Hakları Nelerdir kısaca adapte etmek istiyorum

Esas İhtiyaçların Karşılanması Hakkı

Barınma,ısınma, aydınlanma, içecek ve kullanacak su bulgu,haberleşme, ulaşım tüketicilerin en temel ihtiyaçlarıdır Her tüketici, bu temel ihtiyaçların karşılanmasını talep edebilir

Sıhhat Ve Güvenlik Hakkı

Satışa sunulan her türlü mülk ve hizmetin insan yaşamı ve sağlığı açısından kullanıcısına

Eğitilme Hakkı:

Tüketicinin adalet ve çıkarlarını koruyabilmesi, alıcı bilincine sahip olması için eğitim kurumlarında eğitilmesidir

Tüketicinin mülk ve hizmeti satın alırken doğru karar verebilmesinin sağlanması için tüketicinin gerekli bilgilere ulaşabilmesi ve zararlı, yanıltıcı reklamdan, etiketten, ambalajdan korunmasıdır

Seçme Hakkı

Tüketicilerin farklı alanlara yönlendirilmiş ürün ve hizmetlere istedikleri süre ulaşabilmeleri anlamındadır Rekabetin tamamen işlemediği pazarlarda devlet aksaklıların giderilmesi için yapacağı düzenlemeler ile uygun kalite ve fiyatlarda mülk ve hizmetlerin tüketicilere sunulmasını sağlamalıdır

Zararların Giderilmesi Hakkı

Satın alınan mülk veya hizmetten nedeniyle tüketicinin uğramış olduğu zararın giderilmesi, o mülk veya hizmetin bitmiş tüketiciye ulaştırılmasıdır

Idareli Çıkarların Korunması Hakkı

Tüketiciye kıyas imkanı verecek çeşitte mal ve hizmetin en yerinde fiyattan sunulması, satış sonrası her türlü teknik destek ve servisin tüketiciye ulaştırılmasıdır *

858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt