Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tüketici kredisine Zam Geldi

Tüketici kredisine Zam Geldi
0
104

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Alıcı kredisine zam,Tüketici kredisi Zamları

Cari açık ve sıcak paraya savaş açan Merkez Bankası dün zorunlu karşılık oranlarını artırdı Merkez'in bu hamlesinin peşinde alıcı kredisi faizinde 00501 puan arasında çoğalma bekleniyor Birincil adım dün Garanti Bankası'ndan gelirken diğer bankalar da hazırlıkta

Sıcak paraya savaş açan Merkez Bankası geçen haftaki faiz indiriminin ardından dün de mevduat munzam karşılık oranlarında artırıma gitti Bu yolla bankaların kaynak maliyetleri yükseltilince tüm sektörün önüne iki bambaşka seçenek konulmuş oldu Birinci seçenek bankaların maliyetlerini düşürmesi için mevduat faizlerini indirmesi İkincisi ise krediyi artık daha yüksek faizle satma gereği Bankacılar, piyasadaki rekabet ve toplam mevduatın eksik sayıda mudinin elinde toplanması sebebiyle faiz indirimini mümkün görmüyor Bunun için çare birincil etapta kredi faizlerinin artırılmasında bulundu Zaten Merkez'in de cari açığa bir tedbir olarak talep ettiği kredi freni de bu yolla sağlanmış olacak

TÜKETICI KREDİLERİ ARTACAK
Oysa bankalar ilk etapta kurumsal kredilerden fazla tüketici kredileri üzerinden maliyet dengesi kurmaya çalışacak Bunun da kısa vakit içinde tüketci kredisi faizlerine büyüme olarak yansıması bekleniyor Bankalar bütün tüketci kredilerinde ve tüm vadelerde aylık faiz oranlarını 005 ile 01 puan çoğaltmak için hazırlıklara başladı Birincil adım dün pazarın lider oyuncularından Garanti Bankası'ndan geldi Banka bütün tüketici ve ev kredilerinde aylık faiz oranını 0,05 puan artırma kararı aldı Bu kararın diğer bankalar kadar da peşine düşüp takip edilmesi bekleniyor

Bilkent Öğretim Üyesi Prof Dr Erinç Yeldan
Uzun vade oranları benzer kaldı
MERKEZ Bankası'nın gerekli karşılık oranlarını yükseltmesini değerlendiren Bilkent Öğretim Üyesi Prof Dr Erinç Yeldan, kriz sonrası toparlanma döneminde piyasa hareketlerini başıboş bırakmanın, değişkenlik tehlikeleri yaratabileceğini düşünüyorum'' dedi

ABank Ekonomisti Serdar Şenol
Bir kere daha artarsa yansır

ASIL soru MB'nın bu stratejiye ne kadar devam edeceği Kredilere derhal yansımasa da MB bu artışı bir kez daha yaparsa yansır Çünkü maliyetler artıyor, biz de o tarafa dürüst yaklaşıyoruz Ne değin yükselme olacağını kestirmek için erken

Fortis Bank Baş ekonomisti Haluk Bürümcekçi
Maliyetler giderek artıyor

KARARLAR bankadan bankaya değişir Geçmiş kararlar, krediden fazla mevduatı düşürücü yönde tesir yapmıştı Derhal yeni bir maliyet daha geliyor Rekabet koşullarını da göz önüne aldığımızda alıcı kredilerinin yükselmesi yönündeki baskının arttığını söyleyebiliriz

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan
1 puan artabilir

ALICI kredilerine net etkisi olacak Mevduat tarafında maliyet baskısı olunca mevduat faizleri düşecek Likidite aşağı çekildikçe de yükler kredi faizine yansıyacak Bütün alıcı kredisi türlerinde bir çoğalma öngörüyoruz Yarım puan ve 1 puan artış olabilir Uzun vadeli kredilerde metamorfoz olacak Merkez Bankası'nın bu kararının ardında Aralık ayındaki kredilerdeki artışın payı var Ancak Ocak ayındaki oranlara tarafından hareket edilebilirdi Azıcık erken davranıldı

T Bank baş ekonomisti Dr Veyis Fertekligil
Hafif artışlar olacak

MEVDUATLARDA maliyet artışı oluyor Yalnızca alıcı yok tüm kredilerde artış göreceğiz Yarım puanlık çoğalma olabilir Zaten istenen kredilerdeki ısınmayı törpülemek Bu tabii oysa bankaları olumsuz etkileyecek Hafif artışlar olacaktır diye düşünüyorum Tüketici için de caydrıcı yönde etkisi olacaktır MB stratetjisini sürdürüyor 12 ay enflasyon yüzde 5 civarında olacak, MB bir defa daha politka faizinde indirime gidebilir

98 milyar TL çekti
MERKEZ Bankası piyasaya 98 milyarlık fatura çıkardı TL zorunlu karşılık oranları vadesiz, ihbarlı mevduat ve cari hesaplarda yüzde 8'den yüzde 12'ye, 1 avuç içi dek vade için yüzde 8'den yüzde 10'a, üç avuç içi dek yüzde 7'den yüzde 9'a, mevduatkatılım fonu dışındaki öteki yükümlülükler için yüzde 8'den yüzde 9'a yükseldi

Ilk hamle Garanti'den
MERKEZ Bankası'nın zorunlu karşılıkları artırmasına birincil tepki Garanti'den geldi Garanti Bankası tüketici kredilerindeki aylık faiz oranını 005 puan artırma kararı aldı

Seçme Parça:Sabah *

858,496Konular
981,803Mesajlar
29,872Kullanıcılar
Kader45679Son üye
Üst Alt