iltasyazilim
FD Üye
Tulumba Hamurundan Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 paket vanilya
Hamuru için;
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 ,5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Tulumba Hamurundan Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti yapın ve soğumaya bırakın Sonra hamuru hazırlayın Hamur için bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu koyun ve kaynatın Kaynayan suya unu ilave edin ve pişirin Pişen hamuru soğumaya bırakın Hamur ılıyınca yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirin Son olarak irmik ve limon suyunu katıp karıştırın Elinizi sıvı yağa batırın ve hamurdan küçük lokmalar yapıp soğuk yağa koyun bu işlrm bittikten sonra ocağın altını kısık ateşte yakın Arada karıştırın ki her tarafı aynı derecede kızarsın Kızaran lokmaları soğuk şerbete koyun 23 dk bekletip çıkartın İyice soğuyucunca servis edin Aslında bu tarife başladığımda tulumba tatlısı yapacaktım ama sıkma torbam patladığı için tulumba hamurunu ziyan etmemek adına böyle değerlendirdim
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 paket vanilya
Hamuru için;
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 ,5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Tulumba Hamurundan Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti yapın ve soğumaya bırakın Sonra hamuru hazırlayın Hamur için bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu koyun ve kaynatın Kaynayan suya unu ilave edin ve pişirin Pişen hamuru soğumaya bırakın Hamur ılıyınca yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirin Son olarak irmik ve limon suyunu katıp karıştırın Elinizi sıvı yağa batırın ve hamurdan küçük lokmalar yapıp soğuk yağa koyun bu işlrm bittikten sonra ocağın altını kısık ateşte yakın Arada karıştırın ki her tarafı aynı derecede kızarsın Kızaran lokmaları soğuk şerbete koyun 23 dk bekletip çıkartın İyice soğuyucunca servis edin Aslında bu tarife başladığımda tulumba tatlısı yapacaktım ama sıkma torbam patladığı için tulumba hamurunu ziyan etmemek adına böyle değerlendirdim