Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tulumba Tatlısı (Antep Usulü)

Tulumba Tatlısı (Antep Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tulumba Tatlısı (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;


*1 kg şeker
*2, 5 su bar su
*Yarım limon suyu

Hamuru için;


*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı nisasta
*3 yemek kaşığı irmik
*2 adet yumurta

Kızartmak için;


*1 lt yag

Tulumba Tatlısı (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim

1
*İlk olarak suyu ve şekeri tencereye alalım ve koyu kıvama gelene kadar kaynatalım
*Kaynattıkdan sonra dolaba koyalım ve soğumaya bırakalım
*Tencereye suyu ve tereyağını katalım ve eriyene kadar karıştıralım
*Tencerenin içine unumuzu da ilave edelim ve kavuralım
*Bu aşamada eliniz biraz ağrıyabilir Bi 5 dk durmadan karıştıralım
*Hamuru bi kenara alalım üzerini örtelim soğumaya bırakalım
*Soğuyan hamurunuzu karıştırma kabına alın ve içine irmiği, nişastayı ve tuzu katalım bi güzel karıştıralım
*Sıra yumurtalarda onları da tek tek ilave edelim
*Hamuru sıkma torbasına alalım
*Soğuk yağın içine makas yardımı ile keselim
*Bütün hamuru soğuk yağın içine sıktıkdan sonra yağı kızdıralım
*Bütün hamurlar nar gibi kızarana kadar pişirelim
*Kızaran tulumba tatlıları şerbetin içinde 1 dk bekletelim
*Ellerinize sağlık
*Püf noktası; yağ kızdıktan sonra altını kısın ki içi de pişsin Tulumba tatlıları şerbetin içinde 1 dk fazla bekletmeyin
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt