iltasyazilim
FD Üye
Tulumba Tatlısı (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*1 kg şeker
*2, 5 su bar su
*Yarım limon suyu
Hamuru için;
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı nisasta
*3 yemek kaşığı irmik
*2 adet yumurta
Kızartmak için;
*1 lt yag
Tulumba Tatlısı (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*İlk olarak suyu ve şekeri tencereye alalım ve koyu kıvama gelene kadar kaynatalım
*Kaynattıkdan sonra dolaba koyalım ve soğumaya bırakalım
*Tencereye suyu ve tereyağını katalım ve eriyene kadar karıştıralım
*Tencerenin içine unumuzu da ilave edelim ve kavuralım
*Bu aşamada eliniz biraz ağrıyabilir Bi 5 dk durmadan karıştıralım
*Hamuru bi kenara alalım üzerini örtelim soğumaya bırakalım
*Soğuyan hamurunuzu karıştırma kabına alın ve içine irmiği, nişastayı ve tuzu katalım bi güzel karıştıralım
*Sıra yumurtalarda onları da tek tek ilave edelim
*Hamuru sıkma torbasına alalım
*Soğuk yağın içine makas yardımı ile keselim
*Bütün hamuru soğuk yağın içine sıktıkdan sonra yağı kızdıralım
*Bütün hamurlar nar gibi kızarana kadar pişirelim
*Kızaran tulumba tatlıları şerbetin içinde 1 dk bekletelim
*Ellerinize sağlık
*Püf noktası; yağ kızdıktan sonra altını kısın ki içi de pişsin Tulumba tatlıları şerbetin içinde 1 dk fazla bekletmeyin
*1 kg şeker
*2, 5 su bar su
*Yarım limon suyu
Hamuru için;
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı nisasta
*3 yemek kaşığı irmik
*2 adet yumurta
Kızartmak için;
*1 lt yag
Tulumba Tatlısı (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*İlk olarak suyu ve şekeri tencereye alalım ve koyu kıvama gelene kadar kaynatalım
*Kaynattıkdan sonra dolaba koyalım ve soğumaya bırakalım
*Tencereye suyu ve tereyağını katalım ve eriyene kadar karıştıralım
*Tencerenin içine unumuzu da ilave edelim ve kavuralım
*Bu aşamada eliniz biraz ağrıyabilir Bi 5 dk durmadan karıştıralım
*Hamuru bi kenara alalım üzerini örtelim soğumaya bırakalım
*Soğuyan hamurunuzu karıştırma kabına alın ve içine irmiği, nişastayı ve tuzu katalım bi güzel karıştıralım
*Sıra yumurtalarda onları da tek tek ilave edelim
*Hamuru sıkma torbasına alalım
*Soğuk yağın içine makas yardımı ile keselim
*Bütün hamuru soğuk yağın içine sıktıkdan sonra yağı kızdıralım
*Bütün hamurlar nar gibi kızarana kadar pişirelim
*Kızaran tulumba tatlıları şerbetin içinde 1 dk bekletelim
*Ellerinize sağlık
*Püf noktası; yağ kızdıktan sonra altını kısın ki içi de pişsin Tulumba tatlıları şerbetin içinde 1 dk fazla bekletmeyin