iltasyazilim
FD Üye
Tulumba Tatlısı (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı Su
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
*1 su bardağı Un
*1 fiske Tuz
*2 tane Yumurta
*3 yemek kaşığı Irmik
*1 yemek kaşığı Nişasta
Kızartmak için:
*Yarım litre sıvı yağ
Şerbeti için:
*2 su bardağı Şeker
*2 su bardağı Su
*Bir kaç damla Limon Suyu
Tulumba Tatlısı (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Merhabalar;
Çıtır çıtır garanti bir tulumba tatlısı tarifi paylaşacağım Fakat en baştan bilmeniz gereken ertesi güne kalmaması gerektiği Çünkü hazır ürünlerde kullanılan kimyasallar olmadığından bekledikçe yumuşuyor
1
*Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğutmalıyız su ve şekeri 20 dk kadar limon suyunu da kaynatıyoruz
*Süre sizleri yanıltmasın kıvam koyu olmalı koyu ve buz gibi olmalı ben bir gün öncesinden yaptım buzdolabında beklettim
*Su ve tereyağı bir tencerede yağ eriyene kadar ısıtıyoruz
*Unu yavaş yavaş ekleyip 1 fiskede tuz atıp 5 dakika kaşık yardımıyla kavuruyoruz
*Hamuru biraz soğuttuktan sonra 1 yumurtayı ekleyip yedirene kadar yoğurup sonra diğer yumurtayı ekliyoruz tekrar yoğuruyoruz
*İrmik ve nişastayı da ekleyip iyice karışana kadar yoğuruyoruz
*Sonra kızartma tavasına yağı hazırlıyoruz
*Sıkma torbasına alıp soğuk yağa hamuru ister halka şeklinde ister mini parçalar halinde sıkıyoruz
*Tava dolunca ocağı açıp önce harlı yağ kızınca kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz
*Diğer hamur kızartmaları gibi hemen kızarmıyor biraz beklemek lazım
*Yavaş yavaş kabarıp iyice kızarınca yağdan alıp direkt olarak soğuk şerbete atıyoruz
*En fazla 1 dakika kadar şerbette kalınca çıkarıyoruzServise hazır
*Zahmetli bir iş gibi görünse de aslında zor değil sadece şerbet ve hamurun soğuması için beklemek zaman alıyor
*Buna rağmen ev malzemesi ile tertemiz yapmış olmanın gönül rahatlığıyla yiyeceksinizdir eminim
*Afiyet olsun
*1 su bardağı Su
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
*1 su bardağı Un
*1 fiske Tuz
*2 tane Yumurta
*3 yemek kaşığı Irmik
*1 yemek kaşığı Nişasta
Kızartmak için:
*Yarım litre sıvı yağ
Şerbeti için:
*2 su bardağı Şeker
*2 su bardağı Su
*Bir kaç damla Limon Suyu
Tulumba Tatlısı (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Merhabalar;
Çıtır çıtır garanti bir tulumba tatlısı tarifi paylaşacağım Fakat en baştan bilmeniz gereken ertesi güne kalmaması gerektiği Çünkü hazır ürünlerde kullanılan kimyasallar olmadığından bekledikçe yumuşuyor
1
*Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğutmalıyız su ve şekeri 20 dk kadar limon suyunu da kaynatıyoruz
*Süre sizleri yanıltmasın kıvam koyu olmalı koyu ve buz gibi olmalı ben bir gün öncesinden yaptım buzdolabında beklettim
*Su ve tereyağı bir tencerede yağ eriyene kadar ısıtıyoruz
*Unu yavaş yavaş ekleyip 1 fiskede tuz atıp 5 dakika kaşık yardımıyla kavuruyoruz
*Hamuru biraz soğuttuktan sonra 1 yumurtayı ekleyip yedirene kadar yoğurup sonra diğer yumurtayı ekliyoruz tekrar yoğuruyoruz
*İrmik ve nişastayı da ekleyip iyice karışana kadar yoğuruyoruz
*Sonra kızartma tavasına yağı hazırlıyoruz
*Sıkma torbasına alıp soğuk yağa hamuru ister halka şeklinde ister mini parçalar halinde sıkıyoruz
*Tava dolunca ocağı açıp önce harlı yağ kızınca kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz
*Diğer hamur kızartmaları gibi hemen kızarmıyor biraz beklemek lazım
*Yavaş yavaş kabarıp iyice kızarınca yağdan alıp direkt olarak soğuk şerbete atıyoruz
*En fazla 1 dakika kadar şerbette kalınca çıkarıyoruzServise hazır
*Zahmetli bir iş gibi görünse de aslında zor değil sadece şerbet ve hamurun soğuması için beklemek zaman alıyor
*Buna rağmen ev malzemesi ile tertemiz yapmış olmanın gönül rahatlığıyla yiyeceksinizdir eminim
*Afiyet olsun