Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tulumba tatlısı tarifi istiyorum bayanlar tulumba tatlısı nasıl ğişirilir aşamaları ölçüleri nelerdir


Tulumba tatlısı Malzemeler
100 gr tereyağı (ya da margarin)
1 ½ su bardak su
250 gr un margarin
34 yumurta
½ akarsu kaşığı tuzlu

Şurubu için
1 kg toz şeker
1 ½ su bardağı su
1 limonun suyu

Kızartma için
1,5 su bardağı ay çiçek yağı


Tulumba Tatlısının Yapılışı
1 kg toz şeker, 1 ½ kadeh su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ek edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya değin kaynatılır Soğumaya bırakılır
Şurup soğurken, tereyağı ile su diğer bir tencerede kaynamaya bırakılır Su kaynayınca elenmiş un dökülür ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilirTahta kaşıkla süratli hızlı çevrilerek 10 dakika dek pişirilir Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Ilımış hamura yumurtalar bir bir kırılarak yedirilir Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır (Sıkma torbası da bu işi gerçekleştirmek için kullanılabilir) Ilık ay çiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 45 cm uzunluğunda hamurlar sıkılır Yağın ilk kez fazla ılık olması önemlidir Hamurlar biraz kabarınca alev artırılır ve pembeleşinceye değin kızartılır
Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı süzdürülerek şuruba atılırlar
Sıcak kızarmış hamurların üstüne sıcak şerbet dökülürKısa bir vakit için üstü örtülebilir *
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt