iltasyazilim
FD Üye
Tulumba tatlısı tarifi istiyorum bayanlar tulumba tatlısı nasıl ğişirilir aşamaları ölçüleri nelerdir
Tulumba tatlısı Malzemeler
100 gr tereyağı (ya da margarin)
1 ½ su bardak su
250 gr un margarin
34 yumurta
½ akarsu kaşığı tuzlu
Şurubu için
1 kg toz şeker
1 ½ su bardağı su
1 limonun suyu
Kızartma için
1,5 su bardağı ay çiçek yağı
Tulumba Tatlısının Yapılışı
1 kg toz şeker, 1 ½ kadeh su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ek edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya değin kaynatılır Soğumaya bırakılır
Şurup soğurken, tereyağı ile su diğer bir tencerede kaynamaya bırakılır Su kaynayınca elenmiş un dökülür ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilirTahta kaşıkla süratli hızlı çevrilerek 10 dakika dek pişirilir Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Ilımış hamura yumurtalar bir bir kırılarak yedirilir Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır (Sıkma torbası da bu işi gerçekleştirmek için kullanılabilir) Ilık ay çiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 45 cm uzunluğunda hamurlar sıkılır Yağın ilk kez fazla ılık olması önemlidir Hamurlar biraz kabarınca alev artırılır ve pembeleşinceye değin kızartılır
Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı süzdürülerek şuruba atılırlar
Sıcak kızarmış hamurların üstüne sıcak şerbet dökülürKısa bir vakit için üstü örtülebilir *
Tulumba tatlısı Malzemeler
100 gr tereyağı (ya da margarin)
1 ½ su bardak su
250 gr un margarin
34 yumurta
½ akarsu kaşığı tuzlu
Şurubu için
1 kg toz şeker
1 ½ su bardağı su
1 limonun suyu
Kızartma için
1,5 su bardağı ay çiçek yağı
Tulumba Tatlısının Yapılışı
1 kg toz şeker, 1 ½ kadeh su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ek edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya değin kaynatılır Soğumaya bırakılır
Şurup soğurken, tereyağı ile su diğer bir tencerede kaynamaya bırakılır Su kaynayınca elenmiş un dökülür ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilirTahta kaşıkla süratli hızlı çevrilerek 10 dakika dek pişirilir Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Ilımış hamura yumurtalar bir bir kırılarak yedirilir Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır (Sıkma torbası da bu işi gerçekleştirmek için kullanılabilir) Ilık ay çiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 45 cm uzunluğunda hamurlar sıkılır Yağın ilk kez fazla ılık olması önemlidir Hamurlar biraz kabarınca alev artırılır ve pembeleşinceye değin kızartılır
Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı süzdürülerek şuruba atılırlar
Sıcak kızarmış hamurların üstüne sıcak şerbet dökülürKısa bir vakit için üstü örtülebilir *