iltasyazilim
FD Üye
Tulumba Tatlısı Resimli,
Resimli Tulumba Tatlısı Tarifi ,
Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin:
2 su bardağı akışkan yağ
Hazırlanışı:
Şerbetini düzenlemek için tencereye su ve şekeri alın Kesintisiz karıştırarak kaynatın Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın Soğuması için şerbeti kenarda bekletin Hamurunu hazırlamak için öbür bir tencereye su ve tereyağını alın Suyun kaynayıp yağı patlatması için sürekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene dek hafif ateşte kavurun Tencereyi ocaktan alıp aralıksız karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve ılınmasını sağlayın Hamur ılındıktan daha sonra yumurtaları ekleyip karıştırın Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun
Şekilli tulumba tatlıları yapın Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin Servis tabağına alın *
Resimli Tulumba Tatlısı Tarifi ,
Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin:
2 su bardağı akışkan yağ
Hazırlanışı:
Şerbetini düzenlemek için tencereye su ve şekeri alın Kesintisiz karıştırarak kaynatın Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın Soğuması için şerbeti kenarda bekletin Hamurunu hazırlamak için öbür bir tencereye su ve tereyağını alın Suyun kaynayıp yağı patlatması için sürekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene dek hafif ateşte kavurun Tencereyi ocaktan alıp aralıksız karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve ılınmasını sağlayın Hamur ılındıktan daha sonra yumurtaları ekleyip karıştırın Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun
Şekilli tulumba tatlıları yapın Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin Servis tabağına alın *