Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tulumba Tatlısı Tarifi Resimli

Tulumba Tatlısı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tulumba Tatlısı Resimli,


Resimli Tulumba Tatlısı Tarifi ,




Tulumba Tatlısı

Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak İçin:
2 su bardağı akışkan yağ



Hazırlanışı:
Şerbetini düzenlemek için tencereye su ve şekeri alın Kesintisiz karıştırarak kaynatın Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın Soğuması için şerbeti kenarda bekletin Hamurunu hazırlamak için öbür bir tencereye su ve tereyağını alın Suyun kaynayıp yağı patlatması için sürekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene dek hafif ateşte kavurun Tencereyi ocaktan alıp aralıksız karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve ılınmasını sağlayın Hamur ılındıktan daha sonra yumurtaları ekleyip karıştırın Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun
Şekilli tulumba tatlıları yapın Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin Servis tabağına alın *
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt