iltasyazilim
FD Üye
Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
*2, 5 çay bardağı su
*2, 5 çay bardağı un
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
*2 su bardağı ayçiçek yağı
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti hazırlayacağız şeker ve suyu bir tencereye koyup 15 dk kaynatın
*Su ve tereyağını ayrı bir tencerede, tereyağı eriyene kadar kaynatın
*Kaynamakta olan suya azar azar un ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın
*Kıvam alan hamuru ocaktan alın ve soğumasını bekleyin
*Soğuyan hamura yumurtaları kırıp yedirin Tuzu ekleyin
*Yaklaşık 2 cm kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın
*Yağı bir tencerede kızdırın
*Hamurdan paraçalar atıp rengi değişen e kadar kızartın
*Kızaran tatlılara Şerbet ekleyin 10 dk şerbeti çekmesini bekleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun
*2 adet yumurta
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
*2, 5 çay bardağı su
*2, 5 çay bardağı un
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
*2 su bardağı ayçiçek yağı
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti hazırlayacağız şeker ve suyu bir tencereye koyup 15 dk kaynatın
*Su ve tereyağını ayrı bir tencerede, tereyağı eriyene kadar kaynatın
*Kaynamakta olan suya azar azar un ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın
*Kıvam alan hamuru ocaktan alın ve soğumasını bekleyin
*Soğuyan hamura yumurtaları kırıp yedirin Tuzu ekleyin
*Yaklaşık 2 cm kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın
*Yağı bir tencerede kızdırın
*Hamurdan paraçalar atıp rengi değişen e kadar kızartın
*Kızaran tatlılara Şerbet ekleyin 10 dk şerbeti çekmesini bekleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun