iltasyazilim
FD Üye
Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tutam tuz
*4 yumurta
Kızartmak için;
*1 litre sıvı yağ
Şerbeti için;
*3 5 Su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon suyu
*Not: Şerbeti koyu, kıvamlı olsun
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı Suyu ,şekeri ,tereyağı ve tuzu tencerede kaynatıyoruz 2 5 su bardağı unu eleyerek kaynayan karışıma ekliyoruz Tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz Hamuru 2 dakika karıştırarak pişiriyoruz Ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz Ardından yumurtaları ekliyoruz ve daha sonra irmiği ve nişastayı da ekleyerek hamuru yoğuruyoruz Tencereye yağı koyuyoruz ve soğuk yağa sıkma torbası yardımıyla hamurları tencereye koyuyoruz İlk önce yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz hamurlar yağın üstüne çıkınca orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz Yağdan aldığımız hamurları soğuk şerbete atıyoruz 12 dakika karıştırdıktan sonra tabağa alıyoruz
(2 3 pişirme işlemi için mutlaka yağı soğutuyoruz )
Herkese afiyet olsun ?
*2 5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tutam tuz
*4 yumurta
Kızartmak için;
*1 litre sıvı yağ
Şerbeti için;
*3 5 Su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon suyu
*Not: Şerbeti koyu, kıvamlı olsun
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı Suyu ,şekeri ,tereyağı ve tuzu tencerede kaynatıyoruz 2 5 su bardağı unu eleyerek kaynayan karışıma ekliyoruz Tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz Hamuru 2 dakika karıştırarak pişiriyoruz Ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz Ardından yumurtaları ekliyoruz ve daha sonra irmiği ve nişastayı da ekleyerek hamuru yoğuruyoruz Tencereye yağı koyuyoruz ve soğuk yağa sıkma torbası yardımıyla hamurları tencereye koyuyoruz İlk önce yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz hamurlar yağın üstüne çıkınca orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz Yağdan aldığımız hamurları soğuk şerbete atıyoruz 12 dakika karıştırdıktan sonra tabağa alıyoruz
(2 3 pişirme işlemi için mutlaka yağı soğutuyoruz )
Herkese afiyet olsun ?