Bütün konutu mis üzere kokutacak üzeri kızarmış sıcacık süt helvasının tadı damağınızda kalacak.
Süt Helvası Nasıl Yapılır?
150 gr tereyağı
1 su bardağı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
6 su bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
Servis için:
Orta uzunluk sos tenceresine sütün yarısını ve şekeri döküp şeker eriyene kadar pişirin. İçerisine kalan sütü, nişastayı e yumurta sarısını ekleyip uygunca çırpın. Sos tenceresini kenara alın. Öteki bir tencerede tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütlü karışımı döküp 5 dakika pişirin. Toprak kalıplara paylaştırın ve tepsiye dizin. Kapların yarısına kadar sıcak su döküp evvelce ısıtılmış yalnızca üst kısmı çalışan 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fındık ile servis edin.