Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

TÜM KADINLAR baksın

TÜM KADINLAR baksın
0
40

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
TÜM KADINLAR baksın Anneler, kızlar, kız kardeşler, hala ve teyzeler, arkadaşlar vs Kasım ayında , nadir rastlanan bir çeşitlilik meme kanseri bulundu Bir bayanın göğsünde bir isiilik gelişti Doktoru mamagrofisi pak olduğu için antibiyotikle enfeksiyonu tedavi etti İki kontrolden sonradan isilik kötüye gitmeye başladı Doktoru bir mamografi daha istedi Bu sefer bir kitle görünüyordu Biyopside hızlı gelişen habis ot gibi yaşama bulunduBüyümesini geri sürüklemek amacıyla kemoterapi başladı, daha sonra mastectomy yapıldı, kemoterapi tamamlandı ve radyasyon tedavisi yapıldı Şiddetli tedavinin takriben dokuz ayından sonra hanımefendi temiz bir afiyet listesi verdi Yaşamının bir yılının her günü onunla doldu Daha Sonra kanser karaciğer bölgesine geri döndü Dört tedavi aldı ve nitelikli bir yaşam istediğine karar verdi , kemoterapinin daha sonradan ortaya meydana çıkan etkisini yaşamak istemiyordu Beş büyük ayı vardı ve son gününü en ince ayrıntısına değin planladı Morfine ihtiyaç duyduğu birkaç günden sonradan öldü Her yerdeki kadınlara dağıtılsın diye bu mesajı bıraktı : KADINLAR, LÜTFEN ADI OLMAYAN HERHANGİ BİR ŞEY KARŞISINDA TITIZ OLUN VE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR IVEDI YARDIM ALMAK İÇİNDE KARARLI VE İNATÇI OLUN Paget Hastalığı : Bu nadir tipte bir meme kanseri ve memenin dış çeperinde , meme ucunda ve haresinde isilik gibi görünüyor , sonra dış kenarı kabuklu bir yara haline geliyor Meme kanserinden hiç kararsızlık duymadım lakin kanserdi Meme ucum bana hiç değişik gelmiyordu fakat isilik beni rahatsız etti, böylece doktora gittim arada bir kaşındı ve ağrıdı lakin bunların dışında beni rahatsız etmedi Yalnızca çirkin ve bıkkınlık vericiydi, doktorum ve dermatolog göre daha önce deri yangısı için bahşedilen bütün kremlerle temizlenemedi Biraz endişeli görünüyorlardı lakin kanser olabileceği konusunda beni uyarmadılar Şimdilik, dışarıdaki o kadar fazla kadının meme ucundaki yada çevresindeki bir isiliğin yada yaranın kanser olabileceğini bildiğini sanmıyorum Benimki meme haresinde tek bir kırmızı sivilce olarak başladı Meme ucunun Paget hastalığında problemin en büyüğü semptomların zararsız görünmesi Çoğunlukla cilt iltihabı ya da enfeksiyonu olduğunu düşündürüyor, en manâlı talihsizlik ortaya çıkartma ve bakımında gecikme SEMPTOMLAR NELER ? Meme ucunda kaşıntıya ve yanmaya niçin olan sürekli kırmızılık, akış ve kabuk bağlaması ( Benim durumumda , ben fark edene kadar fazla fazla kaşıntı ve akış yoktu, lakin bir tarafta dış kenarda kabuk vardı ) Meme ucunda iyileşmeyecek bir bere ( Benimki meme haresi üzerinde idi) Genelde yalnızca bir meme ucu etkileniyor Nasıl tanı edilir? Doktorunuz fiziksel olarak muayene etmeli ve iki memeninde mamografisini acele olarak çektirmenizi istemeli Kırmızılık, akış ve kabuk deri iltihaplanmasına çok benziyorsa bile, eğer bere tek memenizde ise doktorunuz kanserden şüphelenmeli Neler olduğundan belli elde etmek için doktorunuz yaradan biyopsi almalı Bu mesaj ciddiye alınmalı ve muhtemel olduğu kadar fazla sayıda akrabanız ve arkadaşlarınıza geç meliki birinin hayatını koruyabilmeli Benim meme kanserim, büyük dozlarda kemoterapi aldıktan, 28 defa radyasyon tedavisi olduktan ve Tamaxofin aldıktan sonradan yayıldı ve kemiklerimi sardı Eğer başlangıçta meme kanseri teşhisi konulsaydı şayet yayılmayacaktı TÜM OKUYUCULARA : Bu pek üzücü fakat, kadınlar Paget Hastalığının farkında olan değiller Biz diğerlerini bu mail ile hastalığın ve potansiyel tehlikesinin farkına vardırabiliriz, her yerdeki kadınlara destek edebiliriz  

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,753Kullanıcılar
umut ismailSon üye
Üst Alt