Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tüm Önyargılarınızı Kıracak Bamya Çorbası Tarifi

Tüm Önyargılarınızı Kıracak Bamya Çorbası Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tüm Önyargılarınızı Kıracak Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*100 gram kuru çiçek bamya
*200 gram minik doğranmış kuşbaşı et
*34 domates
*2 kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 limonun suyu veya 1 tatlı kaşığı limon tuzu
*Tuz

Tüm Önyargılarınızı Kıracak Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı Küçük bir tencerenin içine yaklaşık 34 bardak suyu koyup kaynamasını bekliyoruz Su kaynadıktan sonra içine çok az tuz atıp, çiçek bamyalarımızı, iplerinden çıkarmadan olduğu gibi içine bırakıyoruz Yaklaşık 810 dakika kadar kısık ateşte haşlıyoruz Kesinlikle çok haşlanmayacak, içerdiği lifler suya çıkmamalı
Bu esnada minik minik doğradığımız kuşbaşı etlerimizi tencereye koyup suyu çekene kadar çeviriyoruz Etlerimiz suyunu çektikten sonra ince ince kıyılmış soğanlarımızı da ilave edip, az zeytinyağı gezdirerek kavuruyoruz Etiniz yağlıysa çok az zeytinyağı koymanız yeterli olacaktır Yağsız et kullanacaksanız, suyunu tam çekmeden zeytinyağı koymanız soğanlarınızın yanmamasını sağlayacaktır
Soğan ve et kavrulurken, domateslerin kabukları soyulup ne çok küçük ne de çok iri olacak şekilde doğruyoruz Bunları da kavrulan et ve soğanımıza katıp, biber salçamızı ekliyor, kavurmaya devam ediyoruz Ardından, üç limonun suyunu veya bir tatlı kaşığı limon tuzunu karışımımıza ekliyoruz Ben limon suyunu tercih ediyorum Burada püf noktası, ne kadar bamya kullanacaksanızEtinizin miktarı onun iki kadar olmalı Soğan, domates ve limon az olmamalı, bol lezzet verenler aslında onlar bence
Haşlayıp suyunu süzdüğümüz bamyalarımızı, nazik bir biçimde iplerinden ayırıyoruz
Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra arzunuza göre kaynamış su ilave edip, iyice göz göz kaynattıktan sonra bamyaları ve tuzunu ilave ediyor ve altını iyice kısıp yaklaşık 4045 dakika en kısık ateşte pişiriyoruz
Bamya, bol lifli içeriğinden dolayı sindirime çok yardımcı ve çok faydalıdır Eğer, etsiz bir diyet yapıyor veya vejeteryansanız et koymayıp geri kalan tüm pişirme kurallarına uyarak da harika ve doyurucu bir çorba elde edebilirsiniz
 
858,496Konular
982,206Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt