iltasyazilim
FD Üye
Tuna dalgası Donauwelle pasta tarifi
Tuna Dalgası (Donauwelle) Tarifi'nin Malzemeleri
Keki için:
125 gr tereyağı
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta
2 kaşık kakao
300 gr un
6 kaşık süt
350 gr vişne konservesi
Kreması için:
2 paket vanilyalı puding tozu
4 kaşık şeker
1 litre süt
125 gr tereyağı
Üzeri için:
400 gr kuvertür çikolata
Yapılışı
Vişnelerin suyu süzülür ve süzgeçte bekletilir Dikdörtgen borcam yağlanır Tereyağı, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılır 3 kaşık süt ve yumurtalar teker teker eklenip çırpılır Un ve kabartma tozu da eklenir ve iyice çırpılır Hamurun üçte ikisi tepsiye alınır ve düzeltilir Kalan hamura da 3 kaşık süt ve 2 kaşık kakao eklenir, karıştırılır Tepsideki hamurun üzerine dikkatli şekilde alınır ve düzeltilir Vişneler hamurun her yerine eşit şekilde dizilir ve biraz elle hamura bastırılır Kalan sade hamurda üzerine yayılır 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir Kreması için puding tozu ve şeker 6 kaşık sütle karıştırılır Ocağa alınıp geri kalan süt eklenir, karıştırılarak pişirilir 125 gr margarin eklenir ve karıştırılır Pişip ilk sıcaklığı geçen kekin üzerine kreması dökülür Kuvertür çikolata benmari usulü eritilip kremanın üzerine dökülür Biraz soğuduktan sonra çatalla şekil verilir ve kesilir Kesmesini önceden yapmalısınız yoksa çikolata kuruyunca olmaz Biraz zahmetli ancak harika bir pasta, mutlaka denemelisiniz
Alıntı
Tuna Dalgası (Donauwelle) Tarifi'nin Malzemeleri
Keki için:
125 gr tereyağı
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta
2 kaşık kakao
300 gr un
6 kaşık süt
350 gr vişne konservesi
Kreması için:
2 paket vanilyalı puding tozu
4 kaşık şeker
1 litre süt
125 gr tereyağı
Üzeri için:
400 gr kuvertür çikolata
Yapılışı
Vişnelerin suyu süzülür ve süzgeçte bekletilir Dikdörtgen borcam yağlanır Tereyağı, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılır 3 kaşık süt ve yumurtalar teker teker eklenip çırpılır Un ve kabartma tozu da eklenir ve iyice çırpılır Hamurun üçte ikisi tepsiye alınır ve düzeltilir Kalan hamura da 3 kaşık süt ve 2 kaşık kakao eklenir, karıştırılır Tepsideki hamurun üzerine dikkatli şekilde alınır ve düzeltilir Vişneler hamurun her yerine eşit şekilde dizilir ve biraz elle hamura bastırılır Kalan sade hamurda üzerine yayılır 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir Kreması için puding tozu ve şeker 6 kaşık sütle karıştırılır Ocağa alınıp geri kalan süt eklenir, karıştırılarak pişirilir 125 gr margarin eklenir ve karıştırılır Pişip ilk sıcaklığı geçen kekin üzerine kreması dökülür Kuvertür çikolata benmari usulü eritilip kremanın üzerine dökülür Biraz soğuduktan sonra çatalla şekil verilir ve kesilir Kesmesini önceden yapmalısınız yoksa çikolata kuruyunca olmaz Biraz zahmetli ancak harika bir pasta, mutlaka denemelisiniz
Alıntı