Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tuna Dalgası ( Donauwellen Rezept ) Pastası Yapımı

Tuna Dalgası ( Donauwellen Rezept ) Pastası Yapımı
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tuna Dalgası ( Donauwellen Rezept ) Pastası Yapımı





Malzemeler : Kalıp Ölçüsü 25 x 35 cm
5 tane yumurta
15 su bardağı Şeker
250 gr Yumuşamış Tereyağı
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket Vanilya
350 gr Un ( 25 su bardagı )
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
1 Şişe konserve kiraz taneleri
Pudingi İçin :
1 litre Süt
3 Paket vanilyalı şekersiz Pudding ( Pudinginiz Şekerli ise 1 su bardağı sekeri kullanmayınız )
1 Paket vanilya
1 Su bardağı Şeker
150 gr Tereyağı
Üzeri İçin :
200 gr Bittercikolata
100 gr Tereyağı

Yapılışı :
Kek için yumurtalar ile şekeri 5 dakika çırpalım
Sonra sırası ile yumuşamış tereyağını,kabartma tozunu,vanilya ve unu katıp çırpmaya devam edelim
Hamurun yarısını yağlanmış kalıbımıza döküp düzleyelim
Diğer yarısına ise kakao ve süt katıp çırpalım
Kakaolu karışımıda sade hamurun üzerine dikkatlice döküp düzleyelim
Konserve vişne tanelerini kek hamurunun üzerine sırası ile koyalım ve elimizle vişnelerin üzerine hafiften bastıralım
Kekimizi önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 3540 dakika kadar pişirelim
Kekimiz pişerken bizde Pudingimizi pişirelim
Tenceremize süt,şeker,pudingler ve vanilyayı katıp çırparak pişirelim
Pişen pudingimizin üzerini kapatıp soğumaya bırakalım
Çırpma kabımıza 150 gr tereyağını koyup çırpalım ve içine soğumuş pudingi katıp çırpmaya devam edelim
Vanilyalı pudingimizi kekimizin üzerine döküp düzleyelim
İsteyenler zikzak aparak ile şekiller verebilir
Üzerine dökeceğimiz çikolata için kabımızın içine çikolata ve tereyağını koyup benmarı usulü eritelim
Erittiğimiz çikolatamızı Pastamızın üzerine dökelim ve pastamızı aşağı yukarı indirip kaldırarak çikolatanın her tarafa yayılmasını sağlayalım
Yine zikzak aparak ile dalgalı şekiller verelim ve Pastamızı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim
Dinlenmiş Pastamızı kelepçesinden kolayca çıkartabilmek için spatula yardımı ile kenarlarından çizik atalım ve kelepçesini çıkartıp pastamızı dilimleyip servis yapalım
 
858,506Konular
983,047Mesajlar
33,110Kullanıcılar
kaannns1903Son üye
Üst Alt