Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tuna dalgası tatlısı nasıl yapılır?

Tuna dalgası tatlısı nasıl yapılır?
0
127

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
tuna_dalgasi_tatlisi_nasil_yapilir_1566893005_3551.jpg

Alman mutfağından gelen tadı harika, sunumu ise adeta kendine hayran bırakan tuna dalgası tatlısını kesinlikle denemelisiniz. Çayın ya da kahvenin yanında dilim dilim servis edebileceğiniz prodüksiyonu biraz zahmetli fakat imalatı kolay olan tuna dalgası tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

Tuna dalgası tatlısı, bu devrana kadar yediğiniz kekleri unutturacak tipten. Bir kısmı kakaolu bir kısmı vanilyalı üstelik vişne tadını da doyasıya alacağınız bu tatlı vazgeçilmeziniz olacak.16 farklı eyaletin bulunduğu Almanya'nın tüm pastanelerinde vitrinlerde göze çarpan tuna dalgası tatlısı, çayın yanında yiyebileceğiniz enfes bir atıştırmalık. En son üzerine gezdirilen çikolata sosu ile servis edilen tuna dalgası, üç kat olması dalga dalga büyüleyen imajı ve yumuşacık keki ile misafirlerinizin de dikkatini çekecek. Evet tuna dalgası tatlısı nasıl yapılır? Tuna dalgası tatlısı püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim...

phRFS_1566893688_481.jpg

TUNA DALGASI TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı likit yağ
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt (kakaolu kek hamuru için)
2-3 yemek kaşığı kakao
1 kavanoz vişne konservesi

Kreması için;

3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 paket vanilya yahut 1 adet çubuk vanilya özü
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
100 gram yumuşak tereyağ

Üzerine;

1 kutu likit krema
160 gram bitter çikolata

2Fgkn_1566893046_1424.JPG

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle keki yaparak başlayın. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak 10 dakika boyunca çırpın.

Daha sonra süt, likit yağ ve yavaşça elenmiş unla kabartma tozunu ek ederek düşük süratte çırpın.

En son vanilyayı da ekleyerek çırpmayı sonlandırın. 

Büyük dikdörtgen ve cam bir tepsiyi çok az yağlayıp kek hamurundan bir su bardağı ayırarak kalan hamuru eşit olacak formda dökün. 

Kenara ayırdığınız hamura süt kakao ek edip, göz kararı tepsinin üzerine dökün.

Çekirdekleri alınmış vişneleri hazırladığınız tepsiye dizip, hafifçe bastırın.

AGyn8_1566894239_2142.jpg

180 noktada yaklaşık 30 dakikada pişirip, kürdanla denetim edin.

Bu sırada muhallebisini hazırlayabilirsiniz. Bir tencereye un, nişasta, vanilya, toz şeker ve sütü alıp şıkça karıştırın.

Yoğunlaşınca kenara soğuması için kenara alın.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine tereyağını ek edip mikserle çırpın.

Sıcağı çıkan kekin üzerine muhallebiyi döküp eşit ölçüde yayın.

Kremayı ısıtıp, içerisine çikolataları ekleyin. Çikolata hafif donmaya başladığında muhallebinin üzerine yayın ve istediğiniz biçimi verin.

Hal verdikten sonra dilimleyerek dolaba koyun.

Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt