Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tunç Soyer'den 'Kayyum size, İstanbul'a, Ankara'ya gelir mi?' sorusuna yanıt: Burası Türkiye, her şey mümkün

Tunç Soyer'den 'Kayyum size, İstanbul'a, Ankara'ya gelir mi?' sorusuna yanıt: Burası Türkiye, her şey mümkün

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
CHP%2Dnin%2DIzmir%2Dbelediye%2Dbaskan%2Dadayi%2Dbelli%2Doldu%2D215694%2Ejpg

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Best FM'de Ufuk Karcı ile 'Konuşan Türkiye' programının canlı yayın konuğu oldu. İzmir Gündoğdu Meydanı'nda canlı yayına katılan Soyer, kayyumlarla ilgili olarak "Türkiye burası. Her şey mümkün" ifadesini kullandı.

'MEŞRU DEĞİLDİR'

Soyer, "Bazı büyükşehirlere kayyum atandı. Kayyum Batı’ya yanlışsız gelir mi? Bu türlü bir şey mümkün mü sizin isminize, İstanbul’a, Ankara’ya?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Türkiye burası. Her şey mümkün. Yalnızca onu biliyorum. Ama şunu da biliyorum, hukuken mevzuata uygun her şey yasal olmayabilir. Yani mevzuata uygundur, tüzel bir adım atıyorsunuzdur, lakin hukuken legal değildir. Ne yazık ki Türkiye de bu mümkün. Yani siz o denli  bir mevzuat hazırlamışsınız ki, vazifeden alıyorsunuz kayyum atıyorsunuz."

'HİÇ TEREDDÜTSÜZ YAŞANABİLİR'

"Yani her an bir telefon gelebilir, Tunç Beyefendi yeriniz değişti?" yönündeki soruya ise CHP'li Soyer, şöyle cevap verdi:

"Tabii canım. Bu hiç tereddütsüz yaşanabilir. Şu anda yaşanabilir. Kapı açılır ve buyurun beyefendi… Bunlar Türkiye’de olur. Hiç şaşırmazsınız. Ancak bu hukuken legal bir şey değildir. Zira, bu memlekette onlarca yıldır yaşadığımız demokrasi, cumhuriyet bize şunu öğretti. Yerel yöneticiler seçimle gelirler ve şayet hastalık, mahpus ve ya vefat üzere bir nedenle misyonlarını bırakmak zorunda kalırlarsa onların meclisinin içinden biri seçilir. Kural budur, demokrasi budur. Siz bütün bunları yok sayar, o meclisten birini seçmek yerine Ankara’dan birini gönderirseniz, sistemi hukuken çökertirsiniz. Demokrasiyi çökertirsiniz. Sonuçta bu devletin meşruiyetini çökertirsiniz. Ben bunu çok sakıncalı, yanlış buluyorum. Bu bir demokrasiyi hazım sorunu."

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt