Tuncay Güney'in ifadesi alınacak Hak Bakanı Şahin, Tuncay Güney'in ifadesinin alınması için Bakanlık olarak harekete geçtiklerini açıkladı Şahin, Habertürk televizyonunda ''Soruyorum'' adlı programda soruları yanıtladı Tuncay Güney'in son dönemde bilhassa TRT'de yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Şahin, ''o şahsı (Tuncay Güney) diğer televizyonlarda da izlediğini, benzer şeyleri TRT'de de söylediğini'' açıklama etti TRT'nin de yayıncılık yaptığını ancak bu şahsın hangi televizyonda olursa olsun boylu boslu konuşturulmasını içten bulmadığını belirten Şahin, şunları söyledi: ''Çünkü bu birey bu davanın kayda değer isimlerinden biridir şu anda yurt dışındadır ve şimdi öncelikle tanımlama ihtiyacını duydum, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı Hak Bakanlığımıza bir yazı yazarak bu kişiyle ilgili Kanada Hükümetinden adli takviye başvurusunda bulunmamızı istedi Biz de Dışişleri Bakanlığımızla temasa geçtik Dışişleri Bakanlığımız milletlerarası Suçluların İadesi Sözleşmeleri bağlamında Türkiye'nin Kanada'yla bu konuda bir anlaşması varsa o bağlamda bu kişinin bu davaya dönük olarak ifadesinin alınması konusunda'' ''Tanık mı davalı mı?'' sorusuna Şahin, ''Her ikisi de O nedenle böyle bir kişinin televizyonlara çıkarılarak fazla kuytu, yüce orta konuşmuş olmasına olanak tanınmasını isabetli bulmuyorum'' diye konuştu Şahin, adli destek talebi üstüne Bakanlık olarak harekete geçtiklerini, sadece kamuoyunun bunu bilmesini kafi gördüğünü, ileride de lüzum görülürse daha farklı açıklamalar yapacaklarını kaydetti 'Adli yardım talebinde geç kalındı mı'' sorusu üzerine Şahin, Cumhuriyet Savcılığı'ndan talebin bir kaç gün önce geldiğini ve bekletmeden gerekli adımları attıklarını belirtti Şahin, ''şu anda Dışişleri Bakanlığımızla koordineli şekilde bir alıştırma yapıyoruz Sanıyorum Dışişleri Bakanlığı da Kanada makamlarıyla temasa geçecek hemen'' dedi