Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türbanı İlkokulda Bile Taktırıyorlar: 'Harem Selamlık' İsteyen Müdür Tek Örnek Değil

Türbanı İlkokulda Bile Taktırıyorlar: 'Harem Selamlık' İsteyen Müdür Tek Örnek Değil

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
s-674de9c09a1a2eecd7c7851e0e5afbdd53c60391.jpg

Okul müdürünün öğrencileri farklı oturtmak istemesi eğitimde yaşanan onlarca örnekten biri. Bağcılar’daki ilkokullarda türbanlı öğrencilerin çok olduğunu söyleyen Eğitim Senli Özey, “Milli Eğitim engelleyebilir” dedi.

Birgün'de yer alan habere nazaran, Bursa Osmangazi’de Mithatpaşa Ortaokulu’nda Okul Müdürü Haydar Akın’ın kız ve oğlan çocuklarının başka sıralarda oturmasını isteyen bir yazı yazması eğitimde gericilik tartışmalarını yine açtı. Okul müdürü kamuoyunun yansısının akabinde misyondan alınsa da bu durum münferit değil. Birçok ilkokulda hâlâ kız çocukları türbanla derslere giriyor. Ayrıyeten okullarda bu tip uygulamalara imza atan birinci müdür de Akın değil. Daha evvel de tekraren bu tip uygulamalar yaşandı.

Mersin’de 2016 yılında İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül okulun genel problemleri ve öğretmenlerin çeşitli mevzulardaki istek ve tekliflerinin konuşulduğu toplantıda kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının yasaklanacağını söyledi. Müdür açığa alındı.

Milli Eğitim Müdürü de var

Eski Kahramanmaraş Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise yayımladığı görüntüler ve “6 yaşında kız çocuklarıyla evlenilebilir” yorumlarıyla kamuoyunda reaksiyon toplayan Nurettin Yıldız’a tam takviye vermişti. Yılmaz Küçükçekmece İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü periyodunda ise öğretmenler ve okul yöneticileri için hizmet içi eğitim kapsamında 'Kuran Okuma Kursu' açmıştı. İlçede Bakanlığa bağlı okullarda vazife yapan öğretmen ve yöneticiler için ‘fişleme’ niteliği kazanan kurs Meclis gündeminde taşınmıştı. Yılmaz daha sonra İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcılığı’na atanmıştı.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan bir ortaokulda din dersine giren öğretmen ise Alevilere hakaret etmişti. G.B. isimli öğretmen oruçtan bahsederken Muharrem ayında Alevilerin oruç tuttuğunu ancak onların yaptığı yemeğin yenilmeyeceğini söylemişti.

Çok programlı Anadolu liseleri ile mesleksel eğitim merkezlerinde harem selamlık eğitimin önü 2018’de açılmıştı. Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum Açma, Kapatma ve İsim Verme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle çok programlı Anadolu liseleri, mesleksel ve teknik eğitim merkezleri ile mesleksel eğitim merkezlerinde karma eğitim kaidesi kaldırılmıştı. MEB ise karma eğitime ait hususun yargı kararı gereği yürürlükten kaldırıldığını savunmuştu.

Sınıflarında türbanlı öğrenciler olduğunu söyleyen Eğitim Sen İstanbul 9 No’lu Şube Lideri Hüseyin Özev “Benim sınıfımda da bir tane var. Yan sınıfta iki tane. Bağcılar Kocayusuf İlkokulu’nda çalışıyorum. Yalnızca burada değil Bağcılar’ın genelinde var. Yapılacak bir durum yok. Veli istiyor, gönderiyor. Öğretmen de müdahale edemiyor. Başını açtırma üzere bir uygulama yok. Bu uygulama yönetmelikte yok. Fiili bir durum var. Çok yaygın.”

"Milli Eğitim engeller"

“Milli Eğitim’in tavrıyla, yazısıyla engellenebilir” diyen Özey şöyle devam etti: “Siyasal iktidarın okullardaki yönelimleri sebebiyle okul idareleri müdahale etmiyor. Eğitimin dinselleştirilmesi kılık kıyafete de yansıyor. Din derslerinin daha da ağır bir eğitim öğretime gitmesi, seçmeli derslerin dini içeriklerin hâkim olması, laik eğitimin karşısında bir siyaset izlenmesi bunlara sebep oluyor. Laik bilimsel demokratik eğitim uygulanmadığı için AKP hükümeti es geçtiği için bunlara alan açıyor. Ulusal eğitimde dini tarikatlar vakıflar valilik üzerinden ulusal eğitim üzerinden yapmış olduğu protokollerle buralarda seminerler veriliyor. Eğitimin içeriği de laik bilimsel ve demokratik olmaktan çıkarıldı.”