Turizm Komiklikleri Turizm Komiklikleri Vize isteyen ülkelerin son bir senedir uygulamaları, arkası beyaz fonlu fotoğraf Alıcı bir fotoğraf göndermiş fakat arka fon kırmızı Açtık telefonu: Beyefendi bu resmin arka fonu kırmızı, olmaz Yok canım, bir dakika Ben de çıkarayım cepten bir tane (Çıkarıyor) Eee, arkası beyaz işte kardeşim! Kırmızı beyefendi Çevir bak kardeşim arkasını, beyaz işte! TEK FOTOĞRAF TATMIN EDICI LAKIN YA PASAPORT? Tekrar bir müşteriye Darı vizesi alınacak Bilgi veriliyor: Mısır vizesi için tek bir fotoğraf tatmin edici beyefendi Ertesi gün kuryeden gelen paketten bir tek resimçıkar Ama pakette pasaport yoktur Sorulur ve tabii tip haklı çıkar: Pasaport istemediniz oysa kardeşim! DILBILIM MEZUNU YENİ ELEMAN DİLİNİ KULLANACAK Soçi, Yalta, Moskova, Minsk 'eğitim' turlarımız arttıdiyor Polatoğlu Bunu söylerken eğitimden ** turlarını kastediyor Bunun için Rusça haberdar olan eleman gerekiyor Filolojiyi yeni bitirmiş (ama durumu bilmeyen) bir genç kadını işe alıyorlar Yeni eleman ikide bir geliyor: Bu grupla ben gidebilir miyim? Yok kızım, olmaz! İki gün daha sonra her yerde: N'olur bu gruba ben kılavuz çıkabilir miyim? Hayır Tekrar, her yerde ve her tarafta gelince, soruyorlar: Kızım ne yapacaksın sen orada? Dilimi kullanacağım UÇAN UÇAĞIN İÇİNDE ÖN KOLTUKTAKİ ARKADAŞLA ILETIŞIM Bu olay da aynen yurtdışına uçan uçaklarından birinde yaşanmış Uçak havadayken bir gezgin cep telefonuyla konuşmaya başlıyor Hostes hemencecik tavır yapmaması konusunda yolcuyu uyarıyor El yanıt: Hostes bayan merak etmeyin, dışarıyla konuşmuyorum, uçağın içinde, ön taraftaki arkadaşımla konuşuyorum Olağanüstü lakin bunlar da var Uzakdoğu'da bir tip: Benim küvetim delikli, değiştirin (Jakuziden bahsediyor) Kapadokya'da Alman müşteri: Kapı açılmıyor (anahtarı sadece sola çevirmiş) Bir başkası: Sıcak su akmıyor (Yalnızca mavi vanayı açmış!) Gezgin: Semiha Akustik Havalimanı'nın telefonunu alabilir miyim? (Sabiha Gökçen'i kastediyor) Yolcu: Diyarbakır'a yer var mı acaba? Maalesef değil efendim O vakit beni protez kulübesine yazar mısınız? Operatör: İyi günler iç hatlar Bant kaydı mısınız, yoksa reel mi? Hostes uçakta yolcuya sorar: Hangi numarada oturuyorsunuz beyefendi? Sanayi Mahallesi No: 14 Müşteri: Otele kendi aracımla gideceğim fakat sizin otobüsleri mi peşine düşüp takip etmem gerekiyor? Rehber kiliseler hakkında veri verirken yolcu sorar: Bu kiliseler İsa'dan önce mi, sonradan mı? Balayına gidecek bir adam otobüs kalkış saatlerini sorar Satmak elemanı cevaplar: 2330 efendim Gezgin atılır: O saatte olmaz, gerdeğe gireceğim yetişemem Acente Gökova'da bir otele rezervasyon yapar Eylülün sonudur, müşteri otele gider Otelin müdürü acenteyi arar: Abi, burada bi bayan var otelde kalacakmış Acente: Acayip olan ne fakat? Otel: İyi de abi biz oteli kapadık Acente: Yapma yaaaVize isteyen ülkelerin son bir senedir uygulamaları, arkası beyaz fonlu resim Herif bir resim göndermiş lakin arkadaki fon kırmızı Açtık telefonu: Beyefendi bu resmin arkadaki fonu kırmızı, olmaz Yok canım, bir dakika Ben de çıkarayım cepten bir tane (Çıkarıyor) Eee, arkası beyaz işte kardeşim! Kırmızı beyefendi Çevir bak kardeşim arkasını, beyaz işte! TEK FOTOĞRAF TATMIN EDICI LAKIN YA PASAPORT? Tekrar bir müşteriye Mısır vizesi alınacak Bilgi veriliyor: Mısır vizesi için tek bir fotoğraf yeterli beyefendi Ertesi gün kuryeden gelen paketten bir tek fotoğrafçıkar Ama pakette pasaport yoktur Sorulur ve natürel herif haklı çıkar: Pasaport istemediniz ama kardeşim! FILOLOJI MEZUNU YENİ ELEMAN DİLİNİ KULLANACAK Soçi, Yalta, Moskova, Minsk 'eğitim' turlarımız arttıdiyor Polatoğlu Bunu söylerken eğitimden ** turlarını kastediyor Bunun için Rusça bilen eleman gerekiyor Filolojiyi yeni bitirmiş (ama durumu bilmeyen) bir genç kadını işe alıyorlar Yeni eleman ikide bir geliyor: Bu grupla ben gidebilir miyim? Yok kızım, olmaz! İki gün daha sonra her yerde: N'olur bu gruba ben rehber çıkabilir miyim? Hayır Baştan, her yerde ve her tarafta gelince, soruyorlar: Kızım ne yapacaksın sen orada? Dilimi kullanacağım UÇAN UÇAĞIN İÇİNDE ÖN KOLTUKTAKİ ARKADAŞLA ILETIŞIM Bu durum da tıpkı yurtdışına uçan uçaklarından birinde yaşanmış Uçak havadayken bir yolcu cep telefonuyla konuşmaya başlıyor Hostes hemencecik hitabe yapmaması konusunda yolcuyu uyarıyor El yanıt: Hostes bayan merak etmeyin, dışarıyla konuşmuyorum, uçağın içinde, ön taraftaki arkadaşımla konuşuyorum Fantastik fakat bunlar da var Uzakdoğu'da bir müşteri: Benim küvetim delikli, değiştirin (Jakuziden bahsediyor) Kapadokya'da Alman müşteri: Kapı açılmıyor (anahtarı yalnızca sola çevirmiş) Bir başka biri: Sıcak su akmıyor (Yalnızca mavi vanayı açmış!) Gezgin: Semiha Akustik Havalimanı'nın telefonunu alabilir miyim? (Sabiha Gökçen'i kastediyor) Gezgin: Diyarbakır'a yer var mı acaba? Maalesef değil efendim O süre beni yerine koyma kulübesine yazan mısınız? Operatör: İyi günler iç hatlar Bant kaydı mısınız, yoksa reel mi? Hostes uçakta yolcuya sorar: Hangi numarada oturuyorsunuz beyefendi? Sanayi Mahallesi No: 14 Müşteri: Otele kendi aracımla gideceğim fakat sizin otobüsleri mi peşine düşüp takip etmem gerekiyor? Kılavuz kiliseler hakkında data verirken gezgin sorar: Bu kiliseler İsa'dan önce mi, sonra mı? Balayına gidecek bir adam otobüs kalkış saatlerini sorar Satış elemanı cevaplar: 2330 efendim Gezgin atılır: O saatte olmaz, gerdeğe gireceğim yetişemem Acente Gökova'da bir otele rezervasyon yapar Eylülün sonudur, herif otele gider Otelin müdürü acenteyi arar: Abi, burada bi bayan var otelde kalacakmış Acente: Garip olan ne fakat? Otel: İyi de abi biz oteli kapadık Acente: Yapma yaaa