TürkAlman iki taraflı üniversite açılıyor! TürkAlman iki taraflı üniversite benim yaşadığım istanbul'un güzelmi hoş ilçesi Beykoz'da açılacak Sizlerle paylaşıyorum Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TürkAlman Üniversitesinin kurulmasına çok tartı verdiğini belirterek, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin ne dek değişik ve güçlü olduğunu düşündüğümüzde, böyle bir üniversitenin noksanlığını hepimiz hissederiz Onun için bu üniversitenin kurulmasına bilim dünyası koskocoman katkı verdi ve bugün bunu gerçekleştiriyoruzdedi Beykozda yapı edilecek TürkAlman Üniversitesinin ilk taşının yerleştirilmesi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, 2006 yılının Eylül ayında bu üniversitenin kurulması için fazla belirli bir irade ortaya koyduklarını anlatarak, Bugün bunun gerçekleştiğini görüyorum, bu üniversitenin TürkAlman ilişkilerine koskocoman katkı sağlayacağına inanıyorum ve bundan büyük mutluluk duyuyorumifadesini kullandı Aziz dostumdiye laf ettiği Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile birincil fidesini diktikleri bu eserin fazla yakın bir gelecekte TürkAlman işbirliği ve kadim dostluğunun ulaştığı seviyeyi göstereceğini belirten Gül, TürkAlman Üniversitesinin en dinç ticari müşterek ve dinç müttefik Almanya ile ilişkileri taçlandıracağını vurguladı Bu üniversiteyle, halklar arasındaki arkadaşlık ve kültür bağlarına yeni bir ebat kazandırılacağını, TürkAlman entelektüelleri ve bilim insanlarının karşılıklı çabalarında büyük başarılara imza atacakları mükemmeliyet merkezi kurdukları kanaatinde olduğunu dile getiren Gül şöyle konuştu: Türkler ve Almanlar arasındaki hesaplı işbirliğinin de geldiği seviyeyi düşündüğümüzde, çoğu ortak şirketi düşündüğümüzde Almanyadaki 4 bin 300e yakın şirketi ve etkinlik gösteren 72 bine yakın Türk firmasını düşündüğümüzde ne dek çok meslek alanı olduğunu görüyoruz Wulff: Dostluğa Katkı Maddesi SağlayacakAlmanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, TürkAlman Üniversitesinin, TürkAlman işbirliğinin manâlı unsurlardan biri olacağını belirterek, Türkiyenin dinamizmine ve TürkAlman dostluğuna da büyük katkı sağlayacaktırdedi Wulff, törende yaptığı konuşmada, iki ülkenin geleceğinin, törene katılan iki ülke eğitim bakanlarının ellerinde olduğunu kaydederek, Milyonlarca genç insan sizin elinizden geçiyor ve siz sorumlusunuz bu alandan Benim için de onur ve sevinç kaynağı burada bulunmakifadesini kullandı Türkiyede Alman okulları bulunduğuna işaret eden Wulff, bir süre sonra TürkAlman Üniversitesinin de olacağını dile getirdi Misafir Cumhurbaşkanı Wulff, gelecekteki sorunları birlikte araştırarak, ele alarak, bu alanlarda birlikte eğitim sunarak, çözümlere ulaşmak istediklerini söyledi Milletlerarası ve Çok Dilli Olmasıyla Öne ÇıkacakÜniversiteden beklentilerinin koskocoman olduğunu açıklayan Wullf, üniversitenin, milletlerarası ve çok dilli olmasıyla öne çıkacağını kaydetti Wulff, üniversitenin birincil etapta 5 fakülteden oluşacağını dile getirerek, birçok Alman partner üniversitesinin de bu üniversiteye güvenebileceğini vurguladı Her İki Ülkenin Üniversite Sistemini İyi Bilen Bir Rektör TürkAlman Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr Ziya Şanal, üniversitenin, iki devlet arkasındaki meslek birliğinin en önemli numunesini oluşturduğunu söyledi Üniversitenin, Türk ve Alman öğrencileri için ideal bir platform olmayı hedeflediğini belirten Şanal, gerek Türkiyedeki gerek Almanyadaki sanayi ve iktisat kuruluşlarını müşterek projeler geliştirmeye ve tecrübelerini üniversitede oluşacak data birikimiyle harmanlamaya eğlence etti