Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Türk Eğitim Vakfı Ne Zaman Kurulmuştur?

Türk Eğitim Vakfı Ne Zaman Kurulmuştur?
0
202

Stillwater

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
77

TEV resmi mi?​

Türk Eğitim Vakfı, kısa adı TEV, başarılı ama maddi olanakları kısıtlı gençlerin öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla kurulan, kamuya yararlı sivil toplum kuruluşu. 4 Mayıs 1967’de Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Şerif Egeli ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.

Türk Eğitim Vakfı kuruluş amacı nedir?​

İnsan kaynağımızı bilgi üreten ve kullanan konuma getirmek. Başarılı ve maddi imkanı kısıtlı olan öğrencilere burs desteği vererek, ülkemize ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek.

Türk Eğitim Vakfı Nedir Kısaca Özet?​

Türk Eğitim Vakfı, Türkiye’de eğitim alanında gittikçe artan gereksinimleri ve isteklerinin karşılanmasında kamu kaynaklarının yetersiz kaldığında milli eğitimin kök sorunlarının çözümüne destek olmayı amaçlamaktadır.

TEV koçun mu?​

54 yıl önce 205 iş insanı, öğretim üyesi ve entelektüel, eğitimin yaygınlaşması amacıyla merhum Vehbi Koç’un önderliğinde bir araya geldi. 1967 Türkiye’sinin şartlarında birçok kişi için hayal bile edilemeyecek bir seferberlikle okumak isteyen gençlere destek olmak için Türk Eğitim Vakfı’nı kurdular.

TEV nasıl bir kurum?​

Türk Eğitim Vakfı, Merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 hayırsever tarafından 4 Mayıs 1967 yılında kurulmuştur. Misyonumuz; başarılı ve maddi olanaklardan yoksun, ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak öncü gençlere eğitim imkanı sağlamak ve onların eğitim sistemine destek olmaktır.

TEV okulları kimin?​

Türk Eğitim Vakfı 10 Temmuz 2002’de okulu devraldı. Şu anda okul, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTOL) adı altında eğitime devam etmektedir.

Türk Eğitim vakfı hangi alanda çalışır?​

Dizi toplantılar yaparak, bursiyerlere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermekte, Ücretsiz sinema, tiyatro, konser ve fuar davetiyesi sağlamakta, Bursiyerlerin dahil olduğu sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

Türk Eğitim Vakfı bursu geri ödemeli mi?​

TEV ‘in yurt içi bursları genel ilke olarak karşılıksızdır.

Milli Eğitim Vakfı resmi kuruluş ve sivil toplum kuruluşu mu?​

Cumhurbaşkanlarımız, Başbakanlarımız, Bakanlarımız ve Valilerimiz tarafından Altın Madalyalar, Takdir ve Onur Belgeleriyle ödüllendirilen, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 kez ‘Yılın Vakfı ‘ seçilen Millî Eğitim Vakfı, kurulduğu günden bu yana ülkemizin en güvenilir Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer

Türk Eğitim Vakfı nerede kuruldu?​

TEV ilk şubesini İzmir’de açtı. Vehbi Koç ise kaynak yaratmada dünyadaki yaratıcı yöntemleri, Vakıf çalışma modellerini, Vakıfların topluma fayda sağlayan faaliyetlerini araştırdı.

TEV Atatürkçü mü?​

Vakfın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şöyle deniliyor: “ TEV, yurtiçinde Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs vermektedir.”

TEV burs mülakatı nerede?​

TEV Bursuna başvuru yapmış olan öğrencilerimiz. Aşağıdaki tabloda belirtilmiş olan Fakültelerinin mülakat gün ve saatinde aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte mülakata girmek için Gazi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Danışma Merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Gusel Bilal TEV kimdir?​

Türk Eğitim Vakfı’nın ( TEV ) kuruluşundan bu yana görev yapan Güsel Bilal, 50 yılı geride bıraktı. Bilal, 49 yıllık genel müdür yardımcılığından sonra şimdi mütevelli heyeti üyesi. Aynı kurumda en uzun süre çalışan sayılı insanlardan biri olan Güsel Bilal ‘in hayatında eğitim ve TEV hep ön planda oldu.