Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk İllüstratörün Çizimi, ABD'de Sergilendi

Türk İllüstratörün Çizimi, ABD'de Sergilendi
0
29

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
turk-illustrator-cizimler-abd-sergilendi-1632653627.jpg

Yaptığı çizimlerle dikkatleri üzerine çeken 27 yaşındaki Yaşar Vurdem, bir prensip imza atmış bulunuyor. Dünyaca ünlü Adobe firmasından çiziminin kullanılması için teklif alan birinci Türk dizayncı olan Vurdem, 5 yıldır yaptığı dijital çizim hayatında epey uygun yerlere gelmiş durumda desek kusurlu sayılmayız.

Cem Adrian ve Melek Mosso üzere ünlülerin albüm kapaklarının dizaynında rol alan Vurdem, en son ünlü müzikçi Billie Eillish’in illüstrasyon çizimiyle dikkatleri üzerine çekti. Adobe ile görüşme yapan Vurdem, çizimin telif haklarını firmaya verdi. Bunun akabinde Vurdem’in Billie Eillish çizimi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) billboard’larda sergilenmeye başladı.

“Türkiye’den kampanyaya katılan ve seçilen tek kişi benim”

dafff2e28e40e2eb8652fc8edf383018713fc68e.jpeg

Adobe’un kendine ulaşma serüvenini anlatan Vurdem, kampanyaya ülkemizden katılan tek kişi olduğunu belirtti. Bunun yanında çizim hayatına nasıl başladığından da bahseden sanatkarın açıklamaları şu halde:

Çizime küçük yaşlardan beri halam ben teşvik ediyordu. Kendisi de yağlı boya çalışmaları yapıyordu. Daha sonra 7-8 yaşında ben de yapmaya başladım. Üniversiteye de geçtiğimde bu dijital çizim olayı başladı. Çizimin dijitalde de yapıldığını, bu çalışmaları, kitap kapaklarını, oyun illüstrasyonlarını gördüm. Bu maceram oradan başladı. 2021 yılı benim için çok garip geçti. Zira Cem Adrian’ın hem de Melek Mosso’nun albüm kapaklarını yaptım. Üzerine de bu türlü bir olay gerçekleşmesi benim açımdan çok şaşırtan oldu.

Tasarım konusunda ilerlemek isteyenlere tavsiyeler:

e0a8977ba09ee9e84d3d90ce2b4614f7f069993e.jpeg

Vurdem, muvaffakiyetinin 1 gecede gelmediğini ve daima tıpkı şeyleri tekrar tekrar çalıştığını söyledi. Yıllar boyunca bunu yaptığını söyleyen sanatçı, tasarım konusunda ilerlemek isteyenlere de tıpkı şeyi tavsiye etti.

Bu işi yapacaklara benim tavsiyem, daima çalışmaları, pratik yapmaları. Zira bende uzun yıllar boyunca çalıştım. Daima birebir şeyleri çalıştım, daima portre çalıştım ve bu türlü bir başarıyı elde ettim. İlerideki hedeflerimde yeniden illüstrasyon alanında adımı dünya çapında duyurmak. Dünya’da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum. Reklam kampanyalarından, çizim siparişlerinden, eğitim görüntülerinden para kazanmaya çalışıyorum ve bir karım var