Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk Kahvesi Yapmanın İncelikleri

Türk Kahvesi Yapmanın İncelikleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dünyaya nam salmış Türk kahvesini tam tabiri ile okkalı içmek isteyenlerin pişirirken dikkat etmesi gereken bazı hassasiyetler var


– Kahvesini orta seven konuklarınız için kişi başı bir küp şeker veya bir çay kaşığı dolusu tozşeker kâfi gelecektir

– Her fincan için bir tatlı kaşığı kuru kahveyi suya ekleyin


– Kahve yanında sunacağınız ikramlıkları, kahve tepsisini, yanındaki suyunu, kurabiye ve lokumu hazırlayarak başlayın işe Zira kahveniz pişer pişmez ikram edebilir, soğumasına fırsat vermeden sahibine ulaştırmış olursunuz


– Ocağın altını açmadan cezvedeki kahveyi yavaşça bir kere karıştırın

– Kullanacağınız su olabildiğince soğuk olmalı Hatta mümkünse buzlu

– Kişi sayısınca kahve için kullanacağınız fincan ile ölçüm yapın

– Kahveniz köpürmeye başlayacaktır Bir kaşık yardımı ile üzerinden köpükleri alıp fincanlara paylaştırın

– Kısık ateşte kahvenizi pişmeye bırakın


– Cezveyi tekrar ocağa alın Bir taşım kaynatıp kahvelerinizin üzerini tamamlayın


– Soğutmadan servis yapın

Afiyet olsun…


 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt