iltasyazilim
FD Üye
Dünyaya nam salmış Türk kahvesini tam tabiri ile okkalı içmek isteyenlerin pişirirken dikkat etmesi gereken bazı hassasiyetler var
– Kahvesini orta seven konuklarınız için kişi başı bir küp şeker veya bir çay kaşığı dolusu tozşeker kâfi gelecektir
– Her fincan için bir tatlı kaşığı kuru kahveyi suya ekleyin
– Kahve yanında sunacağınız ikramlıkları, kahve tepsisini, yanındaki suyunu, kurabiye ve lokumu hazırlayarak başlayın işe Zira kahveniz pişer pişmez ikram edebilir, soğumasına fırsat vermeden sahibine ulaştırmış olursunuz
– Ocağın altını açmadan cezvedeki kahveyi yavaşça bir kere karıştırın
– Kullanacağınız su olabildiğince soğuk olmalı Hatta mümkünse buzlu
– Kişi sayısınca kahve için kullanacağınız fincan ile ölçüm yapın
– Kahveniz köpürmeye başlayacaktır Bir kaşık yardımı ile üzerinden köpükleri alıp fincanlara paylaştırın
– Kısık ateşte kahvenizi pişmeye bırakın
– Cezveyi tekrar ocağa alın Bir taşım kaynatıp kahvelerinizin üzerini tamamlayın
– Soğutmadan servis yapın
Afiyet olsun…
– Kahvesini orta seven konuklarınız için kişi başı bir küp şeker veya bir çay kaşığı dolusu tozşeker kâfi gelecektir
– Her fincan için bir tatlı kaşığı kuru kahveyi suya ekleyin
– Kahve yanında sunacağınız ikramlıkları, kahve tepsisini, yanındaki suyunu, kurabiye ve lokumu hazırlayarak başlayın işe Zira kahveniz pişer pişmez ikram edebilir, soğumasına fırsat vermeden sahibine ulaştırmış olursunuz
– Ocağın altını açmadan cezvedeki kahveyi yavaşça bir kere karıştırın
– Kullanacağınız su olabildiğince soğuk olmalı Hatta mümkünse buzlu
– Kişi sayısınca kahve için kullanacağınız fincan ile ölçüm yapın
– Kahveniz köpürmeye başlayacaktır Bir kaşık yardımı ile üzerinden köpükleri alıp fincanlara paylaştırın
– Kısık ateşte kahvenizi pişmeye bırakın
– Cezveyi tekrar ocağa alın Bir taşım kaynatıp kahvelerinizin üzerini tamamlayın
– Soğutmadan servis yapın
Afiyet olsun…