iltasyazilim
FD Üye
Türk isminin geldiği yer Hz Nuh'a dayanmaktadır Hz Nuh'un minik oğlunun(Yafes) en minik çocuğu,kuvvetli kuvvetli bir babayiğittirBununla birlikte çalışmayı seven,her türlü işi zorlama da olsa yapan,Hem kabileyi tehlikelere karşı koruyan bir gençtirBu gence isim verme zamanı gelince yaptığı işlerden ve korkusuz,dinç oluşundan dolayı kendisine Hz Nuh tarafından Türkismi verilmiştirBöylece Türkler'in tarihi başlamış olmaktadır
Hz Muhammed( SAV) Miraç'a yükseldiği sırada (Yerin yedi kat üzerine çıkarken),her katta ayrı millet görmüşİlk katta atları üzerinde savaş hazırlığı yapan atlılara rastlamış ve Cebrail'e sormuş:Bunlar kimdir?
Cebrail cevaplamış:Bunlar TürklerAllah'ın askerleriNerede bir nusubet olursa Allah askerlerini (Türkler'i) onun başına musallat eder ve yok ederdemiş
Benim bulduğum garip bilgiler bunlar ve sizlerle de paylaşmak istedimYani her iki konuya da baktığımızda bir benzerlik görüyoruzBence de olabilirZaten Hz Muhammed (TEZ) İstanbul'un fethini bile evvelden Türklere şu sözlerle müjdelememişmidirO Mehmet o kadar bir Mehmet'kiO Mehmet,Fatih Sultan Mehmet
Ayrıca efendimiz miraç'a çıkarken rengarenk bir kent qörür ve derki:
cibriL dostum bu qüzel şehir halkı neresidir?
cebrail (as) yanıtLar orası kostantinapolis'dir (istanbul)
zamanı qelicek ve senin ümmetin orayı fethedecek *
Hz Muhammed( SAV) Miraç'a yükseldiği sırada (Yerin yedi kat üzerine çıkarken),her katta ayrı millet görmüşİlk katta atları üzerinde savaş hazırlığı yapan atlılara rastlamış ve Cebrail'e sormuş:Bunlar kimdir?
Cebrail cevaplamış:Bunlar TürklerAllah'ın askerleriNerede bir nusubet olursa Allah askerlerini (Türkler'i) onun başına musallat eder ve yok ederdemiş
Benim bulduğum garip bilgiler bunlar ve sizlerle de paylaşmak istedimYani her iki konuya da baktığımızda bir benzerlik görüyoruzBence de olabilirZaten Hz Muhammed (TEZ) İstanbul'un fethini bile evvelden Türklere şu sözlerle müjdelememişmidirO Mehmet o kadar bir Mehmet'kiO Mehmet,Fatih Sultan Mehmet
Ayrıca efendimiz miraç'a çıkarken rengarenk bir kent qörür ve derki:
cibriL dostum bu qüzel şehir halkı neresidir?
cebrail (as) yanıtLar orası kostantinapolis'dir (istanbul)
zamanı qelicek ve senin ümmetin orayı fethedecek *