Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Türk Lokumlu Kurabiye Tarifi

Türk Lokumlu Kurabiye Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Türk Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır

Lokumlu Kurabiye Tarifi

Geçen gün yaptığım bir kurabiye tarifini sizinle paylaşmak istedim Oldukça kolay ve hafif bir kurabiye Çoktan sağlık olsun

Türk Lokumlu Kurabiye İçin Malzemeler:

Yarım paket sana yağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı

(Yalnızca tereyağı kurabiyelerde ağır olduğu için yarım paket sana yağı kullandım)

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

5 yemek yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı pudra şekeri

15 adet güllü türk lokumu (isterseniz sade de kullanabilirsiniz)

Yarım nehir bardağı değişken yağ

Göz kararı un

Türk Lokumlu Kurabiye Yapılışı

Başta lokumları hazırlayın 1 tane lokumu 3'er parçalar halinde keserek minik parçalar elde ettim Bütün lokumları bu şekilde küçültüp bir tabağa alın

Evvelden çıkardığınız sana yağı ve tereyağını geniş bir kaba alın İçine pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene değin yoğurun

Hamurunuz hazır olduktan sonradan ufak parçalar alın elinizde hamuru açın, içine bir tutam lokumu koyup kapatın ve yuvarlayın

Bu şekilde bütün hamuru bitirdikten daha sonra 180 derecelik fırına kurabiyelerinizi pişmeye bırakabilirsiniz

(Ilık servis yapmanızı öneriyorum Çünkü sıcakta kurabiyelerin içerisindeki lokumlar eriyor, ısırıldığı süre pembe renkli lokum akıyor tadı dek görüntüsü de mükemmel oluyor )

Sağlık Durumu Olsun *

858,470Konular
981,201Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt