iltasyazilim
FD Üye
Türk Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Lokumlu Kurabiye Tarifi
Geçen gün yaptığım bir kurabiye tarifini sizinle paylaşmak istedim Oldukça kolay ve hafif bir kurabiye Çoktan sağlık olsun
Türk Lokumlu Kurabiye İçin Malzemeler:
Yarım paket sana yağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı
(Yalnızca tereyağı kurabiyelerde ağır olduğu için yarım paket sana yağı kullandım)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 yemek yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
15 adet güllü türk lokumu (isterseniz sade de kullanabilirsiniz)
Yarım nehir bardağı değişken yağ
Göz kararı un
Türk Lokumlu Kurabiye Yapılışı
Başta lokumları hazırlayın 1 tane lokumu 3'er parçalar halinde keserek minik parçalar elde ettim Bütün lokumları bu şekilde küçültüp bir tabağa alın
Evvelden çıkardığınız sana yağı ve tereyağını geniş bir kaba alın İçine pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene değin yoğurun
Hamurunuz hazır olduktan sonradan ufak parçalar alın elinizde hamuru açın, içine bir tutam lokumu koyup kapatın ve yuvarlayın
Bu şekilde bütün hamuru bitirdikten daha sonra 180 derecelik fırına kurabiyelerinizi pişmeye bırakabilirsiniz
(Ilık servis yapmanızı öneriyorum Çünkü sıcakta kurabiyelerin içerisindeki lokumlar eriyor, ısırıldığı süre pembe renkli lokum akıyor tadı dek görüntüsü de mükemmel oluyor )
Sağlık Durumu Olsun *
Lokumlu Kurabiye Tarifi
Geçen gün yaptığım bir kurabiye tarifini sizinle paylaşmak istedim Oldukça kolay ve hafif bir kurabiye Çoktan sağlık olsun
Türk Lokumlu Kurabiye İçin Malzemeler:
Yarım paket sana yağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı
(Yalnızca tereyağı kurabiyelerde ağır olduğu için yarım paket sana yağı kullandım)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 yemek yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
15 adet güllü türk lokumu (isterseniz sade de kullanabilirsiniz)
Yarım nehir bardağı değişken yağ
Göz kararı un
Türk Lokumlu Kurabiye Yapılışı
Başta lokumları hazırlayın 1 tane lokumu 3'er parçalar halinde keserek minik parçalar elde ettim Bütün lokumları bu şekilde küçültüp bir tabağa alın
Evvelden çıkardığınız sana yağı ve tereyağını geniş bir kaba alın İçine pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene değin yoğurun
Hamurunuz hazır olduktan sonradan ufak parçalar alın elinizde hamuru açın, içine bir tutam lokumu koyup kapatın ve yuvarlayın
Bu şekilde bütün hamuru bitirdikten daha sonra 180 derecelik fırına kurabiyelerinizi pişmeye bırakabilirsiniz
(Ilık servis yapmanızı öneriyorum Çünkü sıcakta kurabiyelerin içerisindeki lokumlar eriyor, ısırıldığı süre pembe renkli lokum akıyor tadı dek görüntüsü de mükemmel oluyor )
Sağlık Durumu Olsun *