Mesken üretimi hamuru ve konutta çekilen kıymasıyla meskende pratik bir halde lahmacun yapmaya ne dersiniz? Goldmaster Promax Kıyma ve Salça Makinasıyla bu mümkün. İster etinizi çekin isterseniz de yazın salçanızı, kışa hazırlığınızı yapın.
Konutta Pratik Lahmacun
Lahmacun içi için:
500 gram kaburga eti
2 adet domates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 YK domates salçası
1 YK biber salçası
3 diş sarımsak
8-9 YK sıvı yağ
1 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
1/2 YK toz biber
1/2 TK karabiber
1 TK pul biber
Tuz
Hamur için:
2 SB su
1 TK tuz
4,5-5 SB un
Servis için:
Yeşillik
Soğan
Lahmacun içi için domatesin kabuğunu soyun, soğanları 4 kesime bölün. Promax Kıyma Makinesi’nde domates, soğan, biberler ve sarımsağı geniş bir kabın içine çekin. En son kıymayı çekin. Üzerine kalan gereçleri ekleyin ve elinizle düzgünce karıştırın. Harcı bekletmek için buzdolabında bekletin.
Hamur yapmak için, su ve tuzu kaba döküp karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve karıştırın. Hamur toparlanınca tezgaha un serpin ve hamuru düzgünce yoğurun. Üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 15 dakika hamuru dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra 11 kesime bölün ve beze formuna getirin. Un serpilmiş tepsiye dizin ve üzerini kapatın. 20-25 dakika dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahta açın. Lahmacun harcından koyup harcı yayın. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 7-8 dakika denetimli pişirin.
Ayrıntılar için tıklayınız.