Türk opera sanatçısına İtalya'dan birincilik mine yenice tuncay kurtoğlu 1549255135 1549255135 turkoperasanatcisinaitalyadanbirincilik5c57c1e31838eturkoperasanatcisinaitalyadanbirincilik5c57c1e31838e http:img148imageshackusimg1487965tuncayhbr688mu0 Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından bas Tuncay Kurtoğlu, İtalya'da şöhret alanında düzenlenen sayılı organizasyonlardan Internazionale Per Cantanti Lirici'de birinci oldu Kurtoğlu, İtalya'nın Alcamo kentinde düzenlenen organizasyonda 25 ülkeden 125 sanatçıyla yarıştı Yarışmada tüm ses dallarında birincilik elde eden Kurtoğlu, öncelikle jüri başkanı, meşhur sanatçı Joan Sutherland olmak üzere yabancı müzik otoritelerinden tam anekdot aldı Sanatçı, 6 arya seslendirdiği yarışmada büyük alkış alırken, tanıdık olmayan basın organları da Kurtoğlu ile yaptıkları röportajlara yer verdiler Bas Tuncay Kurtoğlu, burada gösterdiği performans ve kazandığı birincilikle yurtdışındaki opera ajanslarının da dikkatini çekerek teklifler aldı Yarışmaya katılan öteki Türk ressam olan 24 yaşındaki Mine Yenice de yarı finale yükselerek manâlı bir başarıya imza attı Daha önce de 9 milletlerarası yarışmaya katılan Tuncay Kurtoğlu'nun Belçika'da düzenlenen International Verviers Yarışması ile 20'nci Valsesia Musica Yarışması'nda ikincilik, 41'nci International Vinas Yarışması'nda ise üçüncülük ödülleri bulunuyor Kurtoğlu, Bu yarışmaya ilk önce bir Türk usta katıldı Benimle birlikte katılan Mine Yenice ile birlikte ülkemizi temsilcilik ettik O da benzeri finale yükselerek kayda değer bir başarı elde etti Burada 6 arya seslendirdim ve büyük ilgi gördüm Yarışmada birinci olduktan sonradan fazla olumlu eleştiriler geldiJüri başkanı meşhur usta Joan Sutherland 'en iyi bas ses' sözleriyle beni onurlandırdıdedi Ankara Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi'nde ders veren Kurtoğlu, Genç sanatçılara böyle organizasyonlara katılmalarını öğüt ediyorum Ayrıca onların kariyeri, ayrıca de ülkemizin tanıtımı için fazla önemlidedi Tuncay Kurtoğlu, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde de sezon içinde 'Saraydan Kız Kaçırma', 'Nabucco','VI Murat' ve 'Il Travatore' adlı eserlerde seyirciyle buluşacak