Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet hastanelerinden istifa eden hekimlerle ilgili 'Gidiyorlarsa gitsinler' kelamlarına Türk Tabipleri Birliği'nden cevap geldi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabipleri gaye alan kelamları üzerine açıklama yaptı.
Twitter hesabından paylaşımda bulunan TTB, Erdoğan’ın “Özel dal daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler” kelamlarına reaksiyon gösterdi.
Açıklamada, “Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak buradaydık, buradayız, burada kalacağız!” denildi. Söz konusu paylaşım #GidecekOlanHekimlerDeğil etiketiyle yapıldı.
Erdoğan ne dedi?
8 Mart Dünya İşçi Bayanlar Günü münasebetiyle bayan muhtarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında tabipleri maksat aldı. Erdoğan devlet hastenelerinden istifa eden hekimlerle ilgili 'Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler' dedi. Erdoğan, şu sözleri kullandı:
'En az alan tabip ne alıyor dedim, '8-9 bin' dediler. En fazla alan ne alıyor dedim, '25-30 bin' dediler. Özel kesim çok veriyormuş, oraya gidiyorlar. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteyi yeni bitiren hekimlerimizi istihdam ederiz. Biz asistan hekimlerimiz ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurt dışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz.'