iltasyazilim
FD Üye
Türk Tarzı Sushi Roll – 135 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Kepekli lavaş, yuvarlak ¢24mm 1 tane (70g)
*Labne peynir Light (40g)
*Ton balık Light, conserve 13 küçük kutu (40g)
*Salatalık 1 tane küçük boy (25g)
*Kokteyl domatesi 2 tane (35 g)
*Avokado 18 tane (20g)
*Pazı 4 küçük veya 2 büyük yaprak (20g)
*Maydanoz 2 gram süslemek için
*Ketçap 1 yemek kaşığı (20g)
*
Türk Tarzı Sushi Roll – 135 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsiyon*(272 gram): *Kkal*368,24;*Protein*21,75 g;*Yağ*7,89 g;*Karbonhidrat*58,60*g
Servis: 1 porsyon
Zaman: 12 dakika
Aşkımla beraber japon mutfağını çok seviyoruz, özelikle sushi! Nasıl istediğimiz zaman onu yiyebiliriz dedim?? Çok kolay! İste, buyurun, Türk Tarzı Sushi Roll! Hem yapımı kolay, hem malzemeler yaygın, hem elbette lezzetli ve hafif!
Fakat gerçek sushi yemek için restorana gidelim
*
1) Kalın parçasını kesip kaynayan suya pazı yaprakları atın, 2 dakika haşlayın, daha sonra sudan alın ve peçete kullanarak kurutun
2) Salatalık ve avokado soyun, uzun şerit şekilde kesin, domatesleri ince dilimleyin ve yarım ay şekilde daha kesin
3) Lavaşın üzerine labne peynir sürün, üzerine pazı yapraklarını yerleştirin Üzerine şerit şekilde ton balığı, avocado, salatalık, ve bu sırayı daha yapın
4) Lavaştan sık rulo yapın
5) Izgaranın altında koyun, her 1, 52 dakika 4 tarafta hafifçe kızarıncaya kadar pişirin
6) Tahtada 23 cm kalınlıkta kesin, güzel tabakta ketçap ve maydanozla süsleyip hemen servis yapın
Afiyet olsun!
*
*Kepekli lavaş, yuvarlak ¢24mm 1 tane (70g)
*Labne peynir Light (40g)
*Ton balık Light, conserve 13 küçük kutu (40g)
*Salatalık 1 tane küçük boy (25g)
*Kokteyl domatesi 2 tane (35 g)
*Avokado 18 tane (20g)
*Pazı 4 küçük veya 2 büyük yaprak (20g)
*Maydanoz 2 gram süslemek için
*Ketçap 1 yemek kaşığı (20g)
*
Türk Tarzı Sushi Roll – 135 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsiyon*(272 gram): *Kkal*368,24;*Protein*21,75 g;*Yağ*7,89 g;*Karbonhidrat*58,60*g
Servis: 1 porsyon
Zaman: 12 dakika
Aşkımla beraber japon mutfağını çok seviyoruz, özelikle sushi! Nasıl istediğimiz zaman onu yiyebiliriz dedim?? Çok kolay! İste, buyurun, Türk Tarzı Sushi Roll! Hem yapımı kolay, hem malzemeler yaygın, hem elbette lezzetli ve hafif!
Fakat gerçek sushi yemek için restorana gidelim
*
1) Kalın parçasını kesip kaynayan suya pazı yaprakları atın, 2 dakika haşlayın, daha sonra sudan alın ve peçete kullanarak kurutun
2) Salatalık ve avokado soyun, uzun şerit şekilde kesin, domatesleri ince dilimleyin ve yarım ay şekilde daha kesin
3) Lavaşın üzerine labne peynir sürün, üzerine pazı yapraklarını yerleştirin Üzerine şerit şekilde ton balığı, avocado, salatalık, ve bu sırayı daha yapın
4) Lavaştan sık rulo yapın
5) Izgaranın altında koyun, her 1, 52 dakika 4 tarafta hafifçe kızarıncaya kadar pişirin
6) Tahtada 23 cm kalınlıkta kesin, güzel tabakta ketçap ve maydanozla süsleyip hemen servis yapın
Afiyet olsun!
*