Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk TIR Şoförüne Tokat Atmıştı: Bulgaristan, 2 Polisin Açığa Alındığını Duyurdu

Türk TIR Şoförüne Tokat Atmıştı: Bulgaristan, 2 Polisin Açığa Alındığını Duyurdu

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-14b9e3f5b64109bc809c314b07542147c283330c.jpg

Bulgaristan'da Türk TIR sürücüsü Muhsin Kazan’ı (52) yanlışlı sollama yaptığı gerekçesiyle durdurup rüşvet isteyen, vermeyince de tokatlayan polis ile yanındaki grup arkadaşı hakkında soruşturma yapılması için Bulgaristan Sofya Bölge Savcılığı, İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Talimat üzerine 2 polisi açığa alan Sofya Emniyet Müdürlüğü, telefonla ulaştığı Kazan'ı da sözüne başvurmak üzere davet etti.

Türkiye'de memleketler arası nakliyat firmasında TIR sürücüsü olarak çalışan Muhsin Kazan, Almanya'ya götürdüğü dokuma eserlerini boşaltıp, ülkeye dönmek için yola çıktı. Kazan, Bulgaristan'ın başşehri Sofya yakınlarında otoyolda ilerlerken polisler tarafından yanlışlı sollama yaptığı gerekçesiyle durduruldu. Muhsin Kazan, aracından inip, polis otosunun yanına gitti. Para cezasını keseceğini söyleyen Bulgar polisi, rüşvet istedi. Polis, rüşvet vermek istemediğini söyleyen Kazan’a tokat attı. O anlar, Kazan’ın kullandığı TIR’ın güvenlik kamerasına yansıdı.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) mevzuya ait haberi ve Muhsin Kazan'ın başvurduğu Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nin teşebbüslerinin akabinde Bulgaristan Sofya Bölge Savcılığı, basında yer alan haber, manzaralar ve polisin rüşvet isteyip, bedensel ziyan verdiği gerekçesiyle polis memuru hakkında soruşturma başlattı. 

Savcılık, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Müdürlüğü'ne, genel nitelikteki cürümlerin mümkün bileşimi hakkında bilgi oluşturmak için bir inceleme yapması için yazı gönderdi. 

Bunun üzerine Sofya Emniyet Müdürlüğü, tokat atan ve yanında bulunan polis memurunu vazifeden uzaklaştırıp açığa aldı ve haklarında soruşturma başlattı. Savcılığın ayrıca, mevzuyla ilgili Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nden bilgi isteyeceği kaydedildi.

'Sofya emniyetine davet edildim'

Kamera manzaralarıyla Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ne başvurup şikayetçi olan Muhsin Kazan, polisler hakkında soruşturma başlatın Sofya Emniyet Müdürlüğü'nden telefonla aranarak, tabirine başvurulmak üzere davet edildi. 

Sofya Emniyet Müdürlüğü'nde Türkçe bilen bir vazifelinin kendisini telefonla aradığını söyleyen Kazan, 'Bana tokat atan polis ile yanındaki polis hakkında soruşturma açtıklarını ve açığa aldıklarını söylediler. Sözüme başvurmak üzere beni Sofya'ya davet ettiler. Ben İstanbul'da bulunduğumu ve hafta içinde yeni yükle Almanya'ya yola çıkacağımı ve Sofya'ya uğrayıp sözümü vereceğimi söyledim kendilerine. Ayrıyeten olaydan ötürü psikolojimin bozulduğunu ve Bulgaristan'dan geçmeye korktuğumu kendilerine ilettim. 

Aynı olayın başıma yine gelebileceğini anlatıp, huzursuz olduğumu anlattım. Bana, 'Hiç merak etmeyin, Sofya hudutlarına girince bizi telefonla arayın. Size bir takım göndereceğiz ve sizi karşılayıp, inançlı bir biçimde emniyete getirileceksin' dediler. Hiç kaygı duymamamı istediler. Tabirimi alıp, bırakacaklarını söylediler. Ben de hafta içinde Almanya'ya giderken, Sofya'ya uğrayıp, tabirimi vereceğimi kendilerine ilettim' dedi.

'Tazminat davası açacağım'

28 yıldır TIR sürücülüğü yaptığını birinci sefer başına bu türlü bir olay geldiğini tabir eden Kazan, büyük hüzün yaşadığını söyledi. 

İki çocuğu bulunan Kazan, arkadaşları ile birlikte Bulgaristan'da yaşadıkları sıkıntıları içeren bir rapor hazırlayacaklarını ve Sofya Büyükelçiliği'ne sunacaklarını belirterek, 'Ayrıca elçiliğimiz aracığıyla hususla ilgili avukat tutacağım. 

Hukuk gayretini devam ettireceğim, polisler hakkında şikayetçi olacağım. Ayrıyeten polislerle ilgili maddi ve manevi tazminat davası açacağım' diye konuştu.