iltasyazilim
FD Üye
Bilindiği Üzere güzelbir yemekte salata olmazsa olmazlarlardandır arkadaşlar
bazen salata iştah açıcı olarakta yenile bilinir
bazı bayanlar hatta sadece salatayla öğünlerini geçire bilmekteler
hem sağlık açısından hemde tat açısından salatanın masadaki yeri büyüktür
Bugday Salatasi ;
3 su bardagi bugday
6 su bardagi su
taze sogan
taze nane
taze maydanoz
konserve bezelye
konserve misir konserve havuc
karabiber
kirmizi biber
bir tutam kekik
tuz
Yapılışı:
bugdaylar su ile birlikte 1 gece önceden islatilir
malzemelerin tümü ince ince dogranir ve sismis bugdaylara eklenir
Baharatlarda eklenip karistirilir
Afiyet olsun
Servis Önerileri:
Malzemeler istege göre, istenilen miktarda konulur
Salata servisten bir gün önce yapilirsa daha lezzetli olur
KABAK SALATASI ;
Gereçler:
4 ADET ORTA BOY KABAK
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
6 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 DEMET DEREOTU
biraz tuz
Yapılışı:
kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alınsuyu varsa süzün ve soğumaya bırakın
Dövülmüş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin
dere otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin
AFİYET OLSUN
Servis Önerileri:
Et yemeklerinin, etli veye tavuklu böreklerin yanına çok yakışır
sarhoş salatası ;
Gereçler:
yarım demet semizotu,
1adet ota boy domates,
1 adet salatalık
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan yarım demek maydanoz
12kgyoğurt
2 diş sarmısak
arzu edildiği kadar zeytinyağı
tuz
pulbiber
Yapılışı:
Semizotu,domates,Salatalık,biber ve maydanozlar yıkanıp, suları iyice süzülürÖzellikle semizotu saplarıyla birlikte irice doğranırDomatesler kabukları soyularak doğranırSivri biber ve maydanoz eklenir Kurusoğan yarım ay şeklinde doğranırBütün bu malzemelerin içine sarmısaklı yoğurt,tuz, pulbiber ve zeytinyağı katılarak iyice karıştırılırAfiyet olsunÇok hafif ve lezzetli bir salata Tavsiye ederim
Servis Önerileri:
Salataya katılan zeytinyağı,tuz, pulbiber eğer istenirse sadece üzerine konabilir
Karışık Meyve Salatası;
Gereçler:
3 adet portakal
4 adet muz
3 adet mandalina
2 adet elma
1 bardak çilek 12 limon suyu
1,5 kahve fincanı likör
1 su bardağı pudraşeker
1 su bardağı badem
Yapılışı:
1 Bademleri kaynar suya atarak kabullarını çıkartıp makineden geçirin
2 Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyarak küçük dilimler halinde doğrayın Payreks bir tabağa, bir kat meyve, bir kat pudra şekeri ve badem serperek yerleştirin Kalan meyveleri de üzerine koyup pudraşeker serpin ve likör gezdirin Dolapta soğutup servis yapın
Ton Balığı Salatası ;
Gereçler:
1 adet göbek salata
2 adet ton balığı konservesi
1 adet tane mısır konservesi
10 yaprak roka
5 çorba kaşığı mayonez(isteğe bağlı) 5 çay kaşığı soya
3 çorba kaşığı balzemik sos
5 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı zeytin yağı
2 çay limon suyu
tuz
Yapılışı:
ton balığı konservelerinin birini boşaltmak şartı ile ikisinide derin bir salata kasesine boşaltılırardından tüm mısır konservesini mayanezide ekleyip karıştırıngöbek salatayı istediğiniz irilikte doğrıyarakilave edinilave ettiğiniz her malzemeyi mayonezi karıştıracak şekilde karıştırınroka yapraklarını ellinizde tutamlar halinde kopararak ekleyintuz ilave edin,limon suyu,balzemik sosve zeytin yağını ekleyip üzerine sumak serpin ve mayonez her yerine dağılana kadar karıştırın
Servis Önerileri:
salatayı kesinlikle beklet meyiniz yaptığınız gün tüketmeye özen gözsteriniz
afiyet olsun
Karidesli Salata ;
Gereçler:
200 gram karides (daha önce haşlanmış ve ayıklanmış Yaklaşık 15 adet cimcime karides)
100 gram mayonez
100 gram süt kreması (arzuya tabi)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu)
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
5 adet marul yaprağı
tuz
Yapılışı:
Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın Üzerine bolca tuz serpip ovun Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın Marul yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda küçük parçalara ayırın, yapraklara ekleyin Karışımı arzunuza göre kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın
Servis Önerileri:
Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları haşladıktan sonra kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp ilave edebilirsiniz
Bu salataya çok yakışıcak diğer iki deniz ürünü de yengeç ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolça kullanılmaktadır
Aşk Salatası ;
Gereçler:
1 Adet olgun avokado
300 Gr karides (dondurulmuş)
4 Adet ceviz (kıyılmış)
4 Çorba kaşığı mayonez 1 Çorba kaşığı ketçap
Limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Avokadoyu boyuna ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın Bir kaşık yardımı ile parçaların içini boşaltıp küçük küçük doğrayın Diğer tarafta mayonez,limon suyu ve ketçabı karıştırarak pembe bir sos hazırlayın Hazırladığınız sosun içine doğradığınız avokadoları, karidesleri ve kıyılmış cevizleri ekleyin Bu malzemeyi içi boşaltılan avokado kabuklarına paylaştırın Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın
Servis Önerileri:
Servis yaparken aşkınızıda tabağa koymayı unutmayın bunu nasıl yapacağınız bilmiyorsanız lütfe kalbinize sorun
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Karidesleri çözülmeleri için bir iki dakika sıcak suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır
Makarna salatası ;
Gereçler:
250 gr makarna
23 kaşık yogurt
23 kaşık mayonez
1 bardak haşlanmış bezelye
1 bardak haşlanmış havuc
2 salatalık
2 salatalık turşusu
½ limon suyu
23 diş sarmisak
Tuz, nane
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın Suyunu süzüp üzerine sıcak su dökünBir kasenin içinde yogurt,mayonez,sarmisak,limon suyu ve naneyi karişırın Bunu makarnalarin üzerine ekleyin Salatalık, salatalık turşusu ve havucu küçük küçük dogra, ve makarnaya ekle bezelyeleri de ekle Hepsini kariştir
Afiyet olsun arkadaşlar Şimdilik bu kadar
bazen salata iştah açıcı olarakta yenile bilinir
bazı bayanlar hatta sadece salatayla öğünlerini geçire bilmekteler
hem sağlık açısından hemde tat açısından salatanın masadaki yeri büyüktür
Bugday Salatasi ;
3 su bardagi bugday
6 su bardagi su
taze sogan
taze nane
taze maydanoz
konserve bezelye
konserve misir konserve havuc
karabiber
kirmizi biber
bir tutam kekik
tuz
Yapılışı:
bugdaylar su ile birlikte 1 gece önceden islatilir
malzemelerin tümü ince ince dogranir ve sismis bugdaylara eklenir
Baharatlarda eklenip karistirilir
Afiyet olsun
Servis Önerileri:
Malzemeler istege göre, istenilen miktarda konulur
Salata servisten bir gün önce yapilirsa daha lezzetli olur
KABAK SALATASI ;
Gereçler:
4 ADET ORTA BOY KABAK
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
6 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 DEMET DEREOTU
biraz tuz
Yapılışı:
kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alınsuyu varsa süzün ve soğumaya bırakın
Dövülmüş sarmısaklarla yoğurdu karıştırıp kabağa ekleyin
dere otunun sert saplarını ayırın be taze kısımlarını iri doğruyarak karışıma ekleyin
AFİYET OLSUN
Servis Önerileri:
Et yemeklerinin, etli veye tavuklu böreklerin yanına çok yakışır
sarhoş salatası ;
Gereçler:
yarım demet semizotu,
1adet ota boy domates,
1 adet salatalık
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan yarım demek maydanoz
12kgyoğurt
2 diş sarmısak
arzu edildiği kadar zeytinyağı
tuz
pulbiber
Yapılışı:
Semizotu,domates,Salatalık,biber ve maydanozlar yıkanıp, suları iyice süzülürÖzellikle semizotu saplarıyla birlikte irice doğranırDomatesler kabukları soyularak doğranırSivri biber ve maydanoz eklenir Kurusoğan yarım ay şeklinde doğranırBütün bu malzemelerin içine sarmısaklı yoğurt,tuz, pulbiber ve zeytinyağı katılarak iyice karıştırılırAfiyet olsunÇok hafif ve lezzetli bir salata Tavsiye ederim
Servis Önerileri:
Salataya katılan zeytinyağı,tuz, pulbiber eğer istenirse sadece üzerine konabilir
Karışık Meyve Salatası;
Gereçler:
3 adet portakal
4 adet muz
3 adet mandalina
2 adet elma
1 bardak çilek 12 limon suyu
1,5 kahve fincanı likör
1 su bardağı pudraşeker
1 su bardağı badem
Yapılışı:
1 Bademleri kaynar suya atarak kabullarını çıkartıp makineden geçirin
2 Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyarak küçük dilimler halinde doğrayın Payreks bir tabağa, bir kat meyve, bir kat pudra şekeri ve badem serperek yerleştirin Kalan meyveleri de üzerine koyup pudraşeker serpin ve likör gezdirin Dolapta soğutup servis yapın
Ton Balığı Salatası ;
Gereçler:
1 adet göbek salata
2 adet ton balığı konservesi
1 adet tane mısır konservesi
10 yaprak roka
5 çorba kaşığı mayonez(isteğe bağlı) 5 çay kaşığı soya
3 çorba kaşığı balzemik sos
5 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı zeytin yağı
2 çay limon suyu
tuz
Yapılışı:
ton balığı konservelerinin birini boşaltmak şartı ile ikisinide derin bir salata kasesine boşaltılırardından tüm mısır konservesini mayanezide ekleyip karıştırıngöbek salatayı istediğiniz irilikte doğrıyarakilave edinilave ettiğiniz her malzemeyi mayonezi karıştıracak şekilde karıştırınroka yapraklarını ellinizde tutamlar halinde kopararak ekleyintuz ilave edin,limon suyu,balzemik sosve zeytin yağını ekleyip üzerine sumak serpin ve mayonez her yerine dağılana kadar karıştırın
Servis Önerileri:
salatayı kesinlikle beklet meyiniz yaptığınız gün tüketmeye özen gözsteriniz
afiyet olsun
Karidesli Salata ;
Gereçler:
200 gram karides (daha önce haşlanmış ve ayıklanmış Yaklaşık 15 adet cimcime karides)
100 gram mayonez
100 gram süt kreması (arzuya tabi)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu)
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
5 adet marul yaprağı
tuz
Yapılışı:
Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın Üzerine bolca tuz serpip ovun Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın Marul yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda küçük parçalara ayırın, yapraklara ekleyin Karışımı arzunuza göre kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın
Servis Önerileri:
Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları haşladıktan sonra kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp ilave edebilirsiniz
Bu salataya çok yakışıcak diğer iki deniz ürünü de yengeç ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolça kullanılmaktadır
Aşk Salatası ;
Gereçler:
1 Adet olgun avokado
300 Gr karides (dondurulmuş)
4 Adet ceviz (kıyılmış)
4 Çorba kaşığı mayonez 1 Çorba kaşığı ketçap
Limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Avokadoyu boyuna ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın Bir kaşık yardımı ile parçaların içini boşaltıp küçük küçük doğrayın Diğer tarafta mayonez,limon suyu ve ketçabı karıştırarak pembe bir sos hazırlayın Hazırladığınız sosun içine doğradığınız avokadoları, karidesleri ve kıyılmış cevizleri ekleyin Bu malzemeyi içi boşaltılan avokado kabuklarına paylaştırın Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın
Servis Önerileri:
Servis yaparken aşkınızıda tabağa koymayı unutmayın bunu nasıl yapacağınız bilmiyorsanız lütfe kalbinize sorun
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Karidesleri çözülmeleri için bir iki dakika sıcak suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır
Makarna salatası ;
Gereçler:
250 gr makarna
23 kaşık yogurt
23 kaşık mayonez
1 bardak haşlanmış bezelye
1 bardak haşlanmış havuc
2 salatalık
2 salatalık turşusu
½ limon suyu
23 diş sarmisak
Tuz, nane
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın Suyunu süzüp üzerine sıcak su dökünBir kasenin içinde yogurt,mayonez,sarmisak,limon suyu ve naneyi karişırın Bunu makarnalarin üzerine ekleyin Salatalık, salatalık turşusu ve havucu küçük küçük dogra, ve makarnaya ekle bezelyeleri de ekle Hepsini kariştir
Afiyet olsun arkadaşlar Şimdilik bu kadar