Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkçe, dünyanın en çok konuşulan 5. dili.

Türkçe, dünyanın en çok konuşulan 5. dili.
0
129

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Türk Dil Kurumu'nun tespitlerine göre, dünyanın 87 ülkesinde minimum bir orta öğretim kurumunda Türkçe eğitim veriliyor Türkçe, Çince, İngilizce, İspanyolca ve Hintçe'nin gerisinde en çok konuşulan 5'inci dil olma özelliğini taşıyor

MALAVİ'DEN UGANDA'YA DEĞIN
Verilere kadar, ortaöğretim kurumlarında Türkçe'nin öğretildiği 87 ülke bulunuyor Almanya, Avusturya, Belçika, İngiltere gibi Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Kazakistan, Türkmenistan Kırgızistan, Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetlerinde Türkçe eğitim veriliyor ABD ve Rusya'da bir takım okullarda Türkçe eğitim sürüyor

Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Sırbistan gibi Balkan ülkelerinin yanı sıra, uzakta coğrafyalarda da Türkçe'nin eğitim dillerinden biri olması dikkat çekiyor Aralarında Angola, Arjantin, Benin, Gabon, Güney Kore, Kenya, Uganda, Vietnam, Togo, Tayland, Tanzanya, Liberya gibi Türkiye'de çoğu insanın haritalarda yerini göstermekte zorlanacağı ülkelerde Türkçe eğitim veren orta öğretim kurumları bulunuyor

46 ÜLKEDE TÜRKÇE KURSU
TDK Başkanı Prof Dr Şükrü Akalın'ın paylaştığı bilgilere göre, bir takım ülkelerde ise kurslarda Türkçe eğitimi bulunuyor 46 ülkede açılan kurslarda vatandaşlar Türkçe öğreniyor Çin'den Danimarka'ya, Kolombiya'dan Lüksemburg'a, Malta'dan Meksika'ya, Singapur'dan Peru'ya dek geniş bir coğrafyada Türkçe kurs dillerinden biri olarak uyarı çekiyor

Yurt haricen Türkçe üniversiteler de uyarı çekiyor Akalın'ın bilgilerine tarafından, 9 ülkede Türkçe öğretim veren üniversiteler var Bu üniversitelerin eğitim verdiği ülkeler şunlar:

Arnavutluk, Azerbaycan, BosnaHersek, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Romanya ve Türkmenistan

TÜRKOLOJİ BÖLÜMLERİ DE VAR
Bazı üniversiteler ise kendi içlerinde Türkçe öğretiyor Türk Dili ve Edebiyatı araştırmalarının yapıldığı Türkoloji bölümlerinin bulunduğu 28 ülke dikkat çekiyor Venezuela, Kamerun gibi ülkelerin de uyarı çektiği kategorideki o ülkeler de şöyle:

Almanya, Avustralya Azerbaycan, Beyaz Rusya, BosnaHersek, Bulgaristan, Endonezya, Fildişi Sahilleri, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Japonya, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Macaristan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Venezuela, Yemen

DÜNYANIN EN ZENGIN DİLLERİNDEN BİRİ
Akalın, Türkiye Türkçesinin dünya dillerine verdiği sözcük sayısının 11 bin, genel Türk dilinin ise verdiği kelime sayısının 20 binin üzerinde olduğunu belirtti Türkçe, Çince, İngilizce, İspanyolca ve Hintçe'nin gerisinde dünya üzerinde azami konuşulan 5 dil olma özelliğini taşıyor
*

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt