Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkçe hatim duası kısa

Türkçe hatim duası kısa
0
303

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hatim Duası Türkçe

Türkçe Hatim Duası Kısa

Hatimden sonra, okunması şart olan emin dua yoktur Cümbür Cemaat ihtiyacına kadar dua eder Hep aynı duayı okumak da yerinde değildir Ne istediğini şuurlu olarak anlamak gerekir Ne istediğinin farkında olmadan dua etmek uygun olmaz Muhakkak şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi dua etmek mekruhtur Dua, açıkgöz kalb ile ve sessiz yapılmalı!

Türkçe Hatim Duası

Bismillahirrahmanirrahim

Ey Rabbimiz!

Kuran'ı Kerim'i bizlere lütfun ve kereminle dünyada arkadaş, kabirde yoldaş, kıyamet gününde şefaatçi, sırat üstünde nur, cennete götüren bir refik, ateşten koruyan bir perde ve bütün iyiliklere ulaştıran bir kanıt ve imam kıl
Ey Rabbimiz!

Bizleri Kur'an'ın hidayetiyle hidayet eyle Bizleri kuranın kerametiyle ateşten koru Kuranın lütfuyla derecelerimiz; yükselt Ey büyük lütuf ve ihsan sahibi! Kur'an'ın tilavetiyle günahlarımızı bağışla
Ey Rabbimiz!

Kalplerimizi temizle Ayıplarımızı ört Hastalarımıza şifa ver Yüzlerimizi ak et Derecelerimizi yükselt Borçlarımıza ödeme kolaylığı nasib et Babalarımıza merhamet eyle Annelerimizi bağışla Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle

Ey Rabbimiz!

Tüm İslam coğrafyasını her türlü belalardan ve musibetlerden muhafaza eyle islam düşmanlarını kahru acınacak halde eyle İslamın nurunu söndürmek isteyen kafir ve münafıklara fırsat verme Kafir, münafık ve zalimleri Müslümanların başına musallat etme Lüzum fert ve gerekse toplum olarak senin rızana uygun olarak yaşamayı nasip eyle Çocuklarımızı bahtı açık eyle Onların birer Kur'an nesli olarak yetişmelerini nasip ve müyesser eyle
Ey rabbimiz!

Aydınlatılmış olduğumuz Kur'anı Kerim'in sevabı ve nurunu önce Efendimiz, Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) in mübarek ruhuna hediye eyledik sen ulaştır Öteki peygamberlerin (salat ve selamlama onların üzerine olsun) ruhlarına, Hz Peygamber (sav) in aile ve ashabının bütün Müslümanların ruhlarına hediye eyledik sen ulaştır Ya Rabbi! Hem okunan hatmi şeriften hasıl olan sevabı tüm geçmişlerimizin, babalarımızın, kardeşlerimizin, çocuklarımızın, akraba ve sevdiklerimizin, dostlarımızın, hocalarımızın, meşayıhımızın üzerimizde hakkı olan herkesin: ve özellikle bu hatmi şerifin niyetine okunduğu kimselerin ve burada bulunan cemaatin geçmişlerinin ruhuna armağan, ediyoruz sen ulaştır Ya Rabbi!
Kur'anı Kerim hürmetineonların günahlarını bağışla Kabirlerini nurlandır
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle
Alemlerin Rabbi Yüce Allah'a hamd, peygamberimiz Hz Muhammed sav)'e aline, ashabına ve {tüm inananlara salat ve selam olsun
Ey Rabbimiz!

Okuduğumuz Kur'anı Kerim'i bizden kabul buyur hiç kuşkusuz sen her şeyi işitensin, bilensin Günahlarımızı bağışla Çünkü sen tevbeleri, fazla kabul edensin, merhametlisin Ulu Kuran'ın ve alemlere rahmet olarak ,gönderdiğin peygamberin hürmetine bizleri hakikate ve doğru yola ulaştır Ey merhametlilerin en merhametlisi! Bizleri affeyle, lütfün ve kereminle günahlarımızı mağfiret eyle
Ey Rabbimiz!

Bizi Kur'an'ın ziynetiyle ziynetlendir Kur'an'ın keremiyle bize ikram et Kur'an'ın şerefiyle şereflendir Kur'an'ın şefaatiyle cennete ulaştır Kur'an'ın hürmetine bizi bütün dünya belalarından ve ahiretin azabından koru Ey Rahman ve Rahim tüm ümmeti Muhammed'e acıma eyle *