Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkçe Hatim Duası

Türkçe Hatim Duası
0
79

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Türkçe Hatim Duası en hoş hatim duaları türkçe hatim duası türkçe duaları duası Ya Rabbelalemin! Derhal kapına geldik Ulu anına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri ulu huzurundan anlamsız geri çevirme Ya Rabbi ! Açık Fikirli olduğumuz hatmi şerifi; aşrı şerifleri ahsen surette kabul eyle Ya Rabbi ! Cemi kusur ve kusurlardan salim eyle Ya Rabbi ! hasıl olan sevabı evvela Peygamber (sav) efendimizin mübarek, aziz, latifruhı tayyibelerine hediye eyledik kabul eyle Ya Rabbi ! Birincil Peygamber Hz Adem (as) dan bu güne değin gelip geçmiş her ne değin peygamber varsa onların da ruhlarına hediye eyledik, lsâl eyle Ya Rabbi! Kur'anı Kerim’i elden ele, dilden dile, gönülden gönüle bizlere kadar ulaştıran sahabei güzin, tabiin, tebei tabiin, Müfessirin ve muhaddisin'in ruhlarına armağan eyledik, isâI eyle Ya Rabbi ! Din, vatan, hak ve gerçeklik Uğuruna canlarını can atarak feda eden aziz şehitlerimizin de ruhlarını meclisimizden haberdar eyle Ya Rabbi ! Bu hatmı şerife (mevlidI şerife) vesile olanların emellerini makbul, günahlarını mağfur, ticaretlerini “Len tebüreyIe Her ne murat Ile okutmuşlarsa muratlarına naiI eyle Ya Rabbi ! Bu aileden ahrete göçenlerin günahlarını affeyle, makamlarını cennet eyle Peygamberimizin (sav) şefaatine nail eyle Ya Rabbi ! Uzakta ve yakından gelip, şurada toplanan aziz din kardeşlerimizin de ölmüşlerine rahmet, geride kalanlarına sıhhat ve sağlık ihsan eyle Ya Rabbi ! Şu mübarek gecede: Toprak aşağıda çürümüş, isimleri unutulmuş, bir fatiha okuyacak kimsesi kalmamış müslüman kardeşlerimizin de taksiratlarını affeyle Ya Rabbi ! Ulu dinimize ve aziz vatanımıza göz diken dahili ve harici düşmanlarımıza fırsat vermeyip, onları islah eyle Ya Rabbi ! Islah olacak halleri yoksa onları KAHHAR ismi şerifinle kahr u acınacak halde eyle Ya Rabbi ! Ümmeti Muhammed'in hasta kullarına şifalar, ağlayan kullarına devalar, borçlu kullarına şanslı edalar ıhsan eyle Ya Rabbi ! Değişik alemde estaizu billah ferikun fil cenneti ve ferikun fis seiyrCennet ve cehennem fırkaları ayrılacağı vakit bizleri cennet fırkasına dahil eyle Ya Rabbi ! Kuı'anı Kerim’in nurlu yolundan bizleri ayırma ya Rabbi! Onun ahkamını yaşayıp, kullanım edenlerden eyle Ya Rabbi ! Kıyamet gününe değin ebedi kalacağını taahhüt ettiğin Dini İslamı ülkemizde payidar eyle Ya Rabbi ! Namazı niyazı bırakan, içki ve kumarla evinin yolunu unutan, çeşitli fenalıklara koyulan Müslüman kardeşlerimize de hidayetler nasip eyle Ya Rabbi ! Çocuklarımızı edepli, ahlaklı, faziletli, anasına, babasına, hocasına hürmet belirten, Allah'ına, peygamberine derin saygı ve tazim edenlerden eyle Ya Rabbi ! Vatanına, milletine, din ve mukaddesatına gönülden ast olanlardan eyle Ya Rabbi ! Namazınaniyazına, ibadat u taatına devam edenlerden eyle Ya Rabbi ! Her türlü afetlerden, musibetlerden, hastalıklardan, tehlikelerden hasar ve ziyanlardan bizleri hıfz u himaye eyle Ya Rabbi ! Hassaten günah hastalıklarından, haramlardan, ahlaksızlıklardan, yalancıktan, gıybetten, riyadan, hasetten ve kibirden muhafaza eyle Ya Rabbi ! Tüm değerli uzuvlarımızı mevlam ne için yaratmış isen, o yerde yararlanma şuurunu bizlere ihsan eyle Ya Rabbi ! Kabul olunmayacak dua Ile sana el kaldırmaktan, insanlığa ve Islama faydalı olmayan bilgiden, bir müslümana yakışmayan acizlikten, tembellikten, cimrilikten sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle Dualarımızın kabulü ve son nefesimizde, nasip olması için buyurun bir sözcüki şehadet : “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü Ya Rabbi ! Bu sözcüki mübarekeyi söyleyerek ruh teslim etmek cümlemize nasib eyle Ya Rabbel'alemin ! Biz sana yalvarmasını bilmiyor ve beceremiyoruz Sana yalvarmasını bilenler ve becerenler hürmetine dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi ! AMINdiyen şu kulları iki cihanda aziz eyle Cennetinle, cemalinle bizleri şereflendir “Subhane Rabbike Rabbil izzeti amma yesifun ve salamun alel murselin vel hamdu lillahi Rabbil alemin ElFatiha