Türkçe Zamanlar Anadolu'da Adlı Türkçe zamanlar Anadolu'da adlı almancada zamanlar Anadolu'da adlı şahıs zamirleri (kişi zamirleri) Bireysel zamirlerinin çekimleri Onlar(nekim) N ben Sen O O O Biz siz (Kimne Beni, Beni, Onu, Bizi, sizi, onları D(kim) Beni Seni Onu Bizi sizi onları Onların bizim ona onun senin G (sat) Benim (Arkakonu zamir) dönüşlü Zamirler Dönüşlü adıl tipik bir cümlede bir nesne olarak duruyor, ve ast benzer Kişi veya şey anlamına kazanç Konuya geri gelir konu, böylece, refleksif konuşmakyansıtır Dönüşlü Zamirler sadece e hali ya da hali oluşabilir Hangi durumda kullanılır, hızlı bir şekilde öğrenmek için soru olması gerekir 1 Örnek: ne düz İngilizce anlama geliyor: ayaklarımı yıkarım ya da: ayaklarımı yıkayacağım? Burada Kime yıkama yapıyorum sorabilir miyim? Bu yüzden (bana yok!) yönelme hali: beni göstermek zorundayım Yönelme hali: Ayaklarımı yıkarım Yıkama id Kendini yıkar çamaşır yıka yıka bizim Yıkama Yıka 2 İyi Almanca bildirmek bana tarağı Nasıl: misal ya da: benim saç tarağı? Burada soru, Kim veya ne sırtı var olmalı? Bu yüzden (bana!) i dava: gerekiyor İ: Benim saç tarağı Tarak O kafesleri Tarak Senin için ağlar Bir güçlük Not: karışıklık veya yanlış anlayış mümkün İse, ilave olarak güvenlik, bir Zarf, veya öbür bir formül göstermek gerekir Misal: dalıcılar, çocuk sıçrama Her çocuk nemli ya da öteki muavin olsun göstermediğini burada belirsizliğini koruyor Yani: isteyene, çocuklar birbirlerini squirt Veya: isteyene, çocuklar birbirlerini squirt (Konu adıl) alaka zamirleri Bağıl adıl önceki ilişki bir kelime, cinsiyet ve rakam göreceli zamir bu kelime, bağlıdır Koşul değişir, ancak, Göreli maddesinin içeriği Bu relative clause göreli zamir göre tanıtıldı; ana cümleden virgül ile ayrılır Örnek: bir konser için şehrimizde Michael Jackson ,bugün, küçük kız kardeşim bir imza verdi Tekil (cinsiyet erkeksi numara ) ile ilgili sözcük: Michael Jackson Göreli cinsiyet ve rakam zamirleri: erkeksi tekil Dava sonrasında soru: Kim veya ne konseri? Kim veya ne bu durumda yalın olduğunu Bu Nedenle: izafi adıl Bağıl adıl sapma: Tekil erkeksi kadınsı androjen Adam bayan çocuk yalın Kimin bayan, çocuğu olan adamın in hali Adam kadın çocuk kalma Çocuk, adamın hali davayı bayan Bağıl adıl sapma: Çoğul erkeksi dişi androjen Adamların yalın çocuklar kadınlar Çocukları erkekler in hali, kadınlar kimin Adamlar çıkıyor kadınlar çocuklar Adamların hali çocuklar kadınlar Bu da Tekil göreli zamir sapma: erkeksi dişi androjen Adamın yalın durumda bayan, çocuk Kadın olan man in hali çocuk, kimin İnsanın e hali durumunda olan kadın, çocuk, Adamın hali durumunda olan bayan, çocuk Bu olan göreli zamir sapma: Çoğul erkeksi kadınsı androjen Erkeklerin öznel kadınlar çocuklar Çocukları erkekler in hali, kadınlar kimin Flört erkekler hangi kadınları kime çocukları ne Erkek hali kadın ne çocuklar,ne Zamir) adıl demonstrasyon ( Muhabere zamirini aşina (ya da nesne) veya özellikle dikkate değerinde bir Kişi üstünde ısrar ediyor Göze Çarpan zamirini Konuşurken güçlü olarak bilhassa vurguladı Mesela, Eğer bir tane daha alabilirim Bu noktada, Altın yüzüğüm! Hırsızlığı görebilen bir rapor Bilezik çalan aynıydı Muhabere zamirlerinin çekimi: Tekil Çoğul erkeksi dişi androjen bütün cinsiyetler eşdeğer Yalın: Kimin hangi kimin kimin in hali Bu flört hangi Hali: Bu göze çarpan zamirlerinin çekimi: bu bu bu (A: O O ) Tekil Çoğul erkeksi dişi androjen tüm cinsiyetler eşit Bu yalın bu Bu in hali bu Bu bu bu bu çıkıyor İ, bu, bu, bu, bu Benzer aynı benzer bununla birlikte işaret zamirini çekimi: bir bir bir ( Tekil Çoğul erkeksi kadınsı androjen tüm cinsiyetler eşit Yalın durumda bir tek birey olanlar Of of in hali Kalma O O O O Bu birey olanlar i Madde olmadan önad olarak göze çarpan zamirini çekimi: bu cins ve böyle ve böyle Örneğin: Oburiks kapı aleyhinde böyle bir güç ile çaldı ve çöktü Böyle bir fırtına böyle Bir Kasırga Böyle bir şahitlik kendi: reddedildi (Soru, sonunda, zamir) soru zamirleri Soru zamir görünmeyen bir terim bir şey bir Birey sorar Kimdi o? Sakız benim sandalyeme yapışmış kimin? Bu pisliği kime borçluyuz? Bugün kimi ziyaret edeceğiz? Ne matematik var hoca vardır? Baban nasıl araba kullanıyor? (Süresiz zamir) belirsiz adıl Süresiz Zamirler bir tanıdık veya, kesin olarak tayin edilecek biri ya da bir şey için hazırlanmış olun * Ad veya * kullanılan bir sıfat Bir, herhangi bir, bazı, herkes, herkes, Herkes, herhangi biri, hiç kimse, (o), her şey, şey, bir, birkaç, azıcık, bir şey, belirsiz Zamirler aralarında Sen, kalın, hiçbir şeyise, reddedilen, örneğin: birisi cümbür cemaat cümbür cemaat Yalın durumda birini kimse Birisi birisinin in hali Biriyle(em) (em) kimse yok İ koşul biri(ler) kimse(ler) Yalın durumda herkes bir başka biri Bu in hali herkesin birinin öteki (köpek) () Flört(em) biri olduğunu cümbür cemaat öteki başka biri İ şart biri(ler) diğer öteki öteki