Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Turkcelle Kaybolmaya Son!.

Turkcelle Kaybolmaya Son!.
0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Turkcellin cozum ortağı Teleses tarafından piyasaya surulecek olan kibrit kutusu buyukluğundeki yer bulucu ve takip cihazı sayesinde artık kimse kaybolmayacak

imagesturkcellekaybolmayason5ad38988b2d04

Cihazı uzerinde bulunduran kişi, uydu ve baz istasyonları sayesinde dunyanın neresinde olsursa olsun internet yoluyla adım adım izlenebilecek

Yaklaşık 150 dolarlık bu cihaz, yaşlı, hasta ya da engelli yakınları bulunanlarla cocuklarının gun boyu nerede olduğunu bilmek isteyen ailelerin meraklarını giderecek

Teleses Yonetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bir kac ay sonra piyasaya surecekleri Laxon CP100 Gps Yer Bulucu cihazı ile artık kimsenin kaybolmayacağını soyledi

Cihazın bir kibrit kutusundan daha kucuk olduğunu ifade eden Uzelli, cihazı yanında bulunduran kişilerin, GPRS (cep telefonu kartı uzerinden veri transferi) ve GPS (dunya yorungesinde bulunan uydulardan yer tespiti) sayesinde konumlarının birkac metre yanılgı ile tespit edilebileceğini belirtti

İcinde sim kart olan cihazın 26 gram ağırlığında olduğunu ifade eden Uzelli, cihazın numarasına cep telefonuyla mesaj gonderildiğinde SMS yoluyla kişinin konum bilgisinin geldiğini anlattı

GUZERGAH DEĞİŞİRSE SMS MESAJI GELİYOR

Cihazın hem uydudan hem baz istasyonlarından sinyal alabildiğini dile getiren Uzelli, şoyle konuştu:

''Cihaz, ufak boyutları sayesinde sevdiklerinizin mont veya cantalarına konularak size kendilerinin bulundukları yeri izleme olanağı veriyor Dunyanın neresinde olursanız olun orneğin bu cihazı cocuğunuzun cantasına koyduğunuzda okuldan cıktıktan sonra eve gelirken kullandığı guzergahı internetten izleyebilirsiniz Cocuğunuz belirlenen bolgenin dışına cıkarsa cihaz sizi SMS mesajıyla da uyarıyor veya internette harita uzerinden nerede olduğunu adım adım gorebiliyorsunuz Bu izleme internette ucretsiz olarak sunulan Google Maps Harita yazılımı uzerinden gercekleşiyor''

Uzelli, cihaz sayesinde ozellikle yaşlı, alzheimer hastası olan veya otistik kişilerin kaybolma, evini ve adresini hatırlamama gibi sorunlarının ortadan kalkacağını soyledi

BATARYA SURESİ 72 SAAT

Avuc icinde gizlenebilecek kadar kucuk olan cihazın yaklaşık 150 dolardan satışa sunulacağını anlatan Uzelli, cihazın batarya suresinin yaklaşık 72 saat olduğunu, USB girişi sayesinde bilgisayarlardan şarj edilebildiğini kaydetti

Cihazın uzerinde yardım istenmesi gereken durumlarda kullanılabilecek bir de ''panik duğmesi'' bulunduğunu belirten Uzelli, kullanıcının bu duğmeye basması halinde daha onceden belirlenmiş 4 kişiye SMS gonderilerek yer bildirilebildiğini ifade etti

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt