Türkçemiz nasıl katlediliyor? Bu haberi mutlaka okuyun ve biraz düşünün!!! http:tkfilesstoragelivecomy1pAXUhFbhTANzK7s0nlI9SdQgz0nTzpV7WyZIwuci5pSOXaTr4AZrit0mgjPbryhRStT4fTLt4nvc 1549312678 1549312678 turkcemiznasilkatlediliyor5c58a2ab52715turkcemiznasilkatlediliyor5c58a2ab52715 http:3bpblogspotcomIgo3Fl1yW8EST1t5TDSLFIAAAAAAAAAGAQXBz2JPtN4s320untitledbmpHer geçen gün Türkçe’nin azıcık daha yozlaştırıldığını görüyoruz Dilimizdeki tanıdık olmayan kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor Aşağıda yıllar içinde Türkçe’de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var! Sene: 1965 “Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim Buna mukâbil eksik bir müddet daha sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir gülüş vardı Üstümü başımı toparladım, kendinden belli bir sesle ‘akşamı şerifleriniz hayrolsun’ dedim Yıl: 1975 “Karşıma birdenbire çıkınca fazla şaşırdım Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Ama fazla geçmeden kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülüş vardı Üstüme çeki düzen verdim, kendinden belirlenmiş bir sesle ‘iyi akşamlar’ dedim Yıl: 1985 “Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım Nitekim ne yapacağıma hüküm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Amma ve lâkin kısa bir vakit sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir gülümseme vardı Üstüme çeki düzen verdim, kendinden belirli bir sesle ‘uğurlu akşamlar’ dedim Yıl: 1995 “Karşıma pat diye çıkınca fazla şaşırdım Fenâ hâlde kal geldi yâni Ama bu meslek bizi bozar dedim Baktım o da bana bakıyor, bu meslek tamamdır dedim Manitayı tavlamak için doğruldum, sanatçı ruhlu bir sesle ’selâm’ dedim Yıl: 2006 “Âbi onu karşımda böylece görünce çüş falan oldum yâni Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni Lakinturkcemiznasilkatlediliyor5c58a2abad53bgifalt concon concon concon muyum ki ben, baktım ancak o da bana indirimli Sarıl oğlum dedim, bu manita senin ‘Hav ar yu yavrum?’ Sene: 2026 “Ven ay vaz si hör, ben çok yâni böylece işte pat diye Off, ay dont nov âbi yaa Ama o da bana o kadar baktı, if so âşık len bu manita ‘Hay beybi’ Bu özel baskı yazı size mizahsel olarak gelebilir ama gerçeklere ayna tuttuğu da anlaşılır biçimde apaçık Lütfen Türkçe’mize sahip çıkalım Kelime dağarcığımızı geliştirmeliyiz Bunu başarabilmemiz içinde kitap okumak en başlarda geliyor bir daha ki yazımda görüşene değin vatanınıza emrindeki herkese saygılı ve en önemlisi,Sevgiyle Kalın Etiket değil