Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkistan Pilavı

Türkistan Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img527**************img5279280turkistanpilavivg3
malzemeler:
kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
400 gr havuç (3 orta boy)
400 gr soğan (2 orta boy)
yarım paket teremyağ
600 gr net(kemiksiz) kuzu sotelik et
2 kaşık salça
2 bardak haşlanmış nohut
tuz
karabiber
1 kaşık tereyağ

yapılışı:
1 pirinçleri ıslatın havuçları rendeleyin soğanları el ile küçük küçük doğrayın

2 teremyağı eritip soğanları içine koyun ve 12 dakika kavrun üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç koyun et ile beraber pişirmeye devam edin

3 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın

4 servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin yanına turşu veya domates,salatalık ve ayranla servis yapın


 
858,498Konular
982,049Mesajlar
30,032Kullanıcılar
lemonqelSon üye
Üst Alt