Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turkiye Buyuk Millet Meclisinin kuruluşunun, cumhuriyet ve demokrasi acısından onemin

Turkiye Buyuk Millet Meclisinin kuruluşunun, cumhuriyet ve demokrasi acısından onemin
0
135

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Turkiye Buyuk Millet Meclisinin kuruluşunun, cumhuriyet ve demokrasi acısından onemini

Demokrasilerde millet kendi adına kararlar alabilmelidir Cumhuriyet bir yonetim şeklidir Bu yonetim şeklinde insanlar kendilerini yonetecek olan kişileri oy kullanma yoluyla kendileri secerler Demokrasi ise bir ulkede tum insanların eşit haklara sahip olmasıdır Turkiye Buyuk Millet Meclisinin kurulması ile demokrasi ve cumhuriyet ulkemize girmiştir

Similar threads

Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisinin kuruluşunun, cumhuriyet ve demokrasi açısından önemini Demokrasilerde halk kendi namına kararlar alabilmelidir Cumhuriyet bir yönetim şeklidir Bu yönetim biçiminde millet kendilerini yönetecek olan kişileri oy yararlanma yoluyla kendileri seçerler Demokrasi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
268
Cumhuriyetcilik İlkesi Cumhuriyetcilik Nedir Cunhuriyetcilik ilkesinin ozellikleri Halkin kendi kendisini yonetmesi ilkesine dayanir Cok partili sistemi ongorur turk Inkilabinin siyasal gorunusudur Cumhuriyetcilik; devlet baskaninin belli bir sure icin secilerek is basina geldigi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
buyuk millet meclisinin acılmasının turkiye tarihi acısından onemi • Gucler birliği ilkesi benimsenmiştir(yasama ,yurutme ,yargı guclerinin mecliste toplanması)Boylece cabuk ve uygulanabilir kararların alınması sağlanmıştır(Cunku o sırada ulkemiz işgal altında) • Egemenliğin kayıtsız şartsız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Ataturk'un Cumhuriyet Anlayışı imagesataturkuncumhuriyetanlayisi5ad6bcad2d13a Ataturk’un ilkelerinden biri olan Cumhuriyetcilik devlet idaresinde milli egemenliği, milli iradeyi ve hur secimi esas kabul eden ilkenin adıdır Bu ilkenin yonetim bicimi ve siyasal rejim olarak ifadesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Ataturk'un insan hak ve hurriyete verdiği onem nedir? Ataturkun insana ve hurriyete verdiği onemi acıklarmısınız? Her yıl, yıldonumunu kutladığımız Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Turk Devletikurmak uzere ya istilal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
858,506Konular
983,004Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt