Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Türkiye Cinsel Yaşam Ve Sorunları Araştırması

Türkiye Cinsel Yaşam Ve Sorunları Araştırması
0
68

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Cinsel Eğitim Çare ve Araştırma Derneği’nin (CETAD), AB’nin finanse ettiği ve Afiyet Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında desteklenen “Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Alanında Ulusal ve Lokal Medya Yoluyla Savunuculuk” projesi çerçevesinde yapılan “Cinsel Hayat ve Sorunları” dosyası düzenlenen toplantıda açıklandıCEDAT Idare Heyeti Üyesi ve Proje Direktörü Doç Dr Cem İncesu, toplantıda yaptığı konuşmada, her üç kişiden birinin yaşamının herhangi bir döneminde asgari bir cinsel işlev bozukluğu yaşadığını söyledi Türkiye’de 20 ilde 16 yaş üzerindeki 1537 kişi üstünde yaptıkları araştırmada, “Cinsellikle ilgili birincil bilgileri kimden edindiniz” sorusuna, “Büyük ölçüde çevre ve arkadaşlardan ediniyoruz” yanıtı verildiğini açıklayan İncesu, “Türkiye’de cinsellik konularının halen kulaktan dolma bilgilerle öğrenildiğini” belirtti İncesu, dönem dönem cinsel konularda “Cinsel afiyet,üreme sağlığı da dahil almak üzere bilgilendirme ihtiyacı duyduğunuzda kimden bilgi alırsınız” sorusuna da, “Bilirkişi ve doktora başvururum” yanıtı verenlerin Türkiye genelinde yüzde 34,6 iken, bu oranın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 45,8, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise yüzde 20,7 olduğunu kaydetti Okullarda cinsel eğitim verilmesi konusundaki soruya, “Okullarda cinsel eğitim elbette verilmeli” karşılığını verenlerin oranının yüzde 60, “Okullarda cinsel eğitim kız erkek karma olarak mı verilmeli, yahut ayrı ayrı mı verilmeli” sorusuna ise deneklerin yüzde 69’unun “ayrı ayrı eğitim almalıdır” yanıtı verdiğini ifade eden İncesu, Türkiye’de etkin cinsel yaşamları olan kesimlerin yüzde 32’sinin, yani her 3 kişiden birinin cinsel sağlık, üreme sağlığı alanında minimum bir sorunla karşılaştığını söylediİncesu, doğum teftiş yöntemlerinde en sık kullanılan yöntemin sırasıyla prezervatif, dışarı boşalma ve doğum teftiş hapı olduğunu açıklama etti “BEKARET KADININ NAMUSUNUN SİMGESİDİR”İncesu araştırmada, “Bekaret kadının namusunun simgesidir ifadesine ne derece katıldığınızı söyler misiniz” sorusuna, “Kesinlikle katılıyorum” diyenlerin oranının İç Anadolu Bölgesi’nde yüzde 76,2, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 73,9, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise yüzde 67,1 olarak ortaya çıktığını kaydetti “Sizce Türk toplumu cinsellik konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip midir” sorusuna ise araştırmaya katılanların yüzde 54,1’inin “Hayır hiç” yanıtını verdiğini kaydettiCinsel sorunların sanılandan daha sık görüldüğünü, halkın cinsellikle ilgili bilgilerinin yetersiz ve yanlışlarla doymuş olduğunu gösteren İncesu, cinsel sorunların çözümü için başvuranların da düşük olduğunu söylediCinsel sorunların tedavilerinin çoğunlukla hatalı ya da uygunsuz tedavi yöntemleriyle çözülmeye çalışıldığını vurgulayan İncesu, cinsel sorunların yerinde tedavi edildiği tekdirde kısa sürede ve başarıyla sonuçlandığına dikkati çektiMarmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Bevliye Belli Başlı Bilim Dalı Başkanı da erkeklerde, bilhassa orta yaşta sertleşme kayıplarının en büyük sorun olduğuna işaret etti

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt